Ugrás a tartalomra

Vučić nyitott a tárgyalásra a montenegrói elnökkel

2020.01.06
12:01
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV
Nyitott egy esetleges tárgyalásra minden témában Aleksandar Vučić Milo Đukanović montenegrói köztársasági elnökkel.

Ezt a szerb államfő jelentette be mai sajtótájékoztatóján, miután horvátországi szerb gyerekeket látott vendégül Belgrádban. Leszögezte, szerinte probléma az, hogy a tengerparti ország saját belügyeként kezeli az elfogadott egyházügyi törvényt és annak hatásait. A szerb elnök beszélt a tegnapi horvát elnökválasztásról is.

Fotó: FoNet/Ognjen Stevanović

Jó lenne, ha valaki megértené a montenegrói szerb közösség elégedetlenségét az elfogadott egyházügyi törvénnyel kapcsolatban - ezt mondta egyebek között Aleksandar Vučić szerb elnök. Leszögezte, békét akar és kompromisszumra való törekvést: „Mindig készen állok arra, hogy egyeztessek bármiről. Mindezt ők úgy tolmácsolják, mintha kizárólag a saját belügyük lenne.”

Aleksandar Vučić beszélt a horvátországi elnökválasztásról, valamint a szerb-horvát viszonyról is. Azokra a sajtóinformációkra reagálva, amelyek szerint Horvátország blokkolni fogja Szerbia uniós integrációját, Vučić azt mondta, hogy továbbra is teljes erővel dolgoznak tovább. Mindenki végzi a saját feladatát - tette hozzá: „A legjobbakat kívánjuk nekik, szeretnénk jó kapcsolatokat velük. Hogy optimista vagyok-e a kérdés kapcsán? Abszolút nem szeretnék kijelenteni semmit, ők csinálják az ő dolgukat, mi meg a miénket. Nincs itt semmi különleges filozófia.”

A szerb elnök arról is beszélt, hogy nem zárható ki az, hogy Pristina is hoz egy a montenegrói egyházügyi törvényhez hasonló rendelkezést. Leszögezte azonban, hogy ha a szerb nemzet egységes, és kemény, akkor meg tudja őrizni azt, ami az övé.

Milo Đukanović
államfő
államelnök
Aleksandar Vučić
Montenegró

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.