Ugrás a tartalomra
Vucic beszél
Tanjug/Szerb Államelnökség

Vučić nyugalomra intett mindenkit

2019-09-21
15:42
2019-09-22
09:25
Forrás
Pannon RTV/Szerbiai RTV
A Boszniai Szerb Köztársaság vezetőivel és az ottani politikai pártok képviselőivel találkozott Aleksandar Vučić szerb elnök Belgrádban.
tárgyalnak

Fotó: Tanjug/Szerb Államelnökség

A tárgyaláson szó volt a Demokratikus Akció Pártjának deklarációjáról, amely előirányozza az entitás nélküli, így Boszniai Szerb Köztársaság nélküli Bosznia-Hercegovina Köztársaság létrehozását. Az eseményen Milorad Dodik, a bosznia-hercegovinai elnökség szerb tagja és elnöke is jelen volt, aki azt állítja, hogy a boszniai pártok így szeretnék népszerűsíteni a boszniai identitást és nyelvet, és így szeretnék ellehetetleníteni a szerb nép létét azokon a területeken. Szerinte a deklaráció ellentétes a daytoni békeszerződéssel. A szerb elnöktől azt kérte, hogy egyértelmű üzenetet fogalmazzon meg, miszerint bármelyik szerb nép elleni támadás Szerbia elleni támadás is egyben.

Aleksandar Vučić elmondta, a probléma valóban létezik, ugyanakkor nyugalomra intett mindenkit.

Dodik, Vucic sajtótájékoztatója

Fotó: FoNet/Szerb Államelnökség/Slobodan Miljević

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Arra kérjük Dodikot és Cvijanović elnökasszonyt, valamint minden boszniai emberünket, aki mögöttem áll, hogy teljes mértékben tartózkodjanak, ne reagáljanak meggondolatlanul, hogy a Boszniai Szerb Köztársaság, Szerbia és Bosznia-Hercegovina érdekeivel összhangban viselkedjenek, hogy mindent megtegyünk a béke és a stabilitás megőrzéséért.”

Aleksandar Vučić
Milorad Dodik
Boszniai Szerb Köztársaság
Dayton

Most

07:10, Frissítve: 09:35

A héten marad a változékony időjárás

Csapadékos, változékony hetünk lesz. Nem kizárt a mennydörgéssel kísért zivatar sem, amelyet jégeső kísérhet. A június hozhat változást, napsütést, szárazabb időt.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.