Ugrás a tartalomra

Vučić: A Nyugatnak egyértelmű az álláspontja Koszovó kapcsán

2020.06.10
13:20
2020.06.10
20:36
Forrás
Szerbiai RTV, Pink TV
A kérdés az, hogy ki irányítja majd a folyamatot - jelentette ki Aleksandar Vučić.

Nyugaton is vannak eltérő álláspontok, de azok nem meghatározóak a koszovói kérdés megoldásában, a lényeg, hogy ki vezeti majd az egész folyamatot - hangsúlyozta a szerb elnök. Kiemelte, Szerbia nehéz helyzetben van, további nyomásgyakorlás várható. Nem helyezhetjük figyelmen kívül sem az Egyesült Államokat, sem az Európai Uniót.

A szerb államfő elmondta, Európában Németország a legerősebb tényező a koszovói kérdés megoldásának szempontjából, és Berlinnek ellentétes a véleménye Belgráddal szemben. Emlékeztetett arra is, hogy Angela Merkel német kancellár 2015-ben nyíltan támogatta Szerbiát, amikor Horvátország szankciókat vezetett be az országgal szemben. Vučić arra is felhívta a figyelmet, hogy azt szeretnék, ha a két ország kapcsolata a lehető legjobb lenne.

A szerb gazdasággal kapcsolatban elmondta, hogy az folyamatosan fejlődik. A minimálbér 2012-ben 15.700 dinár volt, tavaly pedig 30.200 dinár. Ez hatalmas ugrás - tette hozzá a szerb államfő.

Koszovó
Aleksandar Vučić
Belgrád
Pristina
párbeszéd
Európai Unió
Németország

Most

15:19, Frissítve: 17:11

Az intermodális áruszállításról tanácskoztak Újvidéken

Az intermodális áruszállítás jelenlegi helyzetéről és a fejlesztési lehetőségeiről tanácskoztak Újvidéken. Ennek lényege, hogy az árukat egy rakodási egységként, külön kezelés nélkül, különböző szállítási módokkal juttatják el a kívánt helyre.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.