Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanovic

Vučić Párizsból: Nehéz év lesz, a fejlődésre kell összpontosítanunk!

2021.01.31
21:39
2021.01.31
22:45
Forrás
Novosti.rs, Pink.rs
A védőoltás elősegíti, hogy a szerbiaiak szabadon éljenek, munkába álljanak és a gazdaság működjön. A növekedésért többet kell dolgozni és meg kell őrizni a békét a régióban - mondta a szerb elnök.

Szerbiának a fejlődésre kell összpontosítania, ezt a célt szolgálja a folyamatban lévő oltási kampány, a haladás érdekében többet kell dolgoznunk és meg kell őrizni a békét a régióban - ezt üzente Aleksandar Vučić Párizsból. A szerb államfő a Pink TV élő közvetítésében elmondta, hogy hétfőn Emmanuel Macron francia elnökkel tárgyal, egyebek mellett szó lesz a két ország gazdasági együttműködéséről, de fő témaként Belgrád és Pristina viszonyát emelte ki.

A szerb államfő a járványhelyzetre, illetve annak kezelésére is kitért. Az ország Európa élén van a beoltottak arányát tekintve - mondta. Hozzátette, hogy vannak országok, amelyek rendelkeznek szerződésekkel, közben nincs koronavírus elleni vakcinájuk, ezzel szemben Szerbiában már tart az oltás. A vakcinnáció elősegíti, hogy a lakosok szabadon éljenek, munkába álljanak, a gazdaság működjön, és ezáltal a fejlődjön az ország.

Mint mondta, Belgrádban már 125 ezer ember be van oltva a koronavírus ellen, Nišben 24 ezer, Kragujevacon pedig 15 ezer. Szavai szerint Újvidéknek javítania kellene egy kicsit az arányain. Hozzátette, március végéig további egymillió vakcinája lesz majd Szerbiának, így folytatódhat a tömeges oltás az országban. Összesen egyébként 11 millió dózisnyi adagra lesz szerződése Szerbiának, csak kérdés, hogy ez mikor érkezik meg - mondta a szerb elnök.

 A szerb államfő a belgrádi metró építésének fontosságát ugyancsak kiemelte. Azt mondta, hogy a finanszírozás már megoldódott. Reményei szerint a metró kiépítése 2027-28-ra befejeződik. A projektnek köszönhetően a főváros egyenrangúvá válik a fontos európai központokkal - fogalmazott Vučić.

Aleksandar Vučić
Párizs
járvány
Emmanuel Macron

Most

17:04, Frissítve: 17:27

Olyan olcsó a tej, hogy a tejtermelők feladják

Míg a kenyér, a hús, a zöldségfélék és a gyümölcs ára nőtt, addig a tej és a tejtermékek ára maradt a régi már huzamosabb ideje. Az üzemanyag és a takarmány pedig folyamatosan drágul - panaszolják a tejtermelők.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.