Ugrás a tartalomra
Tanjug/Anthony Wallace/Pool Photo via AP

Vučić Pekingből: Szerbia óriási léptékkel halad előre

2022.02.04
22:27
2022.02.04
22:33
Forrás
Pannon RTV
Szerbia óriási léptékkel halad előre, ami látszik a kereskedelem növekedésével is Kínával, nem lesz gondunk például, hogy munkát találjunk a feldolgozóiparnak, élelmiszeriparnak, borászainknak - jelentette ki Aleksandar Vučić Pekingben.

Megemeltük a színvonalat az országban és újabb sikereket érünk el, nagy benyomást teszünk - emelte ki. Mindent megteszünk, hogy az országunknak biztosítsunk mindent, amire szüksége van, minden téren, élelmiszer, egészségügy, energia szempontjából. Fontos, hogy tovább építsük kapcsolatainkat Kínával - szögezte le a szerb elnök. Szerbia kivívta mások tiszteletét, ezért méltányolják az országot. Hangsúlyozta, Szerbia senkinek se a kiszolgálója, önálló politikát folytat, a nemzet érdekeit tartja szem előtt.
A közelgő választások kapcsán azt mondta, hogy az ellenzék politikailag tehetetlen, nincs mit felajánlaniuk Szerbiának. Most csaknem két és félszer nagyobbak a fizetések mint a korábbi kormányzás idején, új kórházak, klinikai központok épültek.
Szombaton egyébként Hszi Csin-ping kínai elnökkel tárgyal majd. Aleksandar Vučić a téli olimpiai játékok megnyitójára érkezett Kínába.

Fonet/Instagram

Szerencsét kívánt a sportolóknak is a szerb elnök. Nevena Ignjatović és Marko Vukićević képviselnek bennünket alpesi síelésben, sok sikert nekik - írta instagramon Szerbia államfője. A nyitóceremónia elött Andrzej Duda lengyel elnökkel tárgyalt. Egyre nagyobb partner a két ország. A kölcsönös áruforgalom majdnem elérte a 2 milliárd eurót is - tette hozzá a politikus. II Albert monacói herceggel követte az eseményeket, aki hivatalos látogatásra várja - mondta Vučić.

Aleksandar Vučić
Peking
Kína
gazdaság
választás
olimpia

Most

10:34

Megérkezik végre az igazi tél?

Vajon milyen időnk lesz februárban? Annyi biztos, hogy folytatódik a változékony időjárás térségünkben, a csapadákos időjárás is jelen lesz hó és eső formájában - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:21, Frissítve: 10:37

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.