Ugrás a tartalomra

Vučić Pekingből: Szerbia óriási léptékkel halad előre

2022.02.04
22:27
2022.02.04
22:33
Forrás
Pannon RTV
Szerbia óriási léptékkel halad előre, ami látszik a kereskedelem növekedésével is Kínával, nem lesz gondunk például, hogy munkát találjunk a feldolgozóiparnak, élelmiszeriparnak, borászainknak - jelentette ki Aleksandar Vučić Pekingben.

Megemeltük a színvonalat az országban és újabb sikereket érünk el, nagy benyomást teszünk - emelte ki. Mindent megteszünk, hogy az országunknak biztosítsunk mindent, amire szüksége van, minden téren, élelmiszer, egészségügy, energia szempontjából. Fontos, hogy tovább építsük kapcsolatainkat Kínával - szögezte le a szerb elnök. Szerbia kivívta mások tiszteletét, ezért méltányolják az országot. Hangsúlyozta, Szerbia senkinek se a kiszolgálója, önálló politikát folytat, a nemzet érdekeit tartja szem előtt.
A közelgő választások kapcsán azt mondta, hogy az ellenzék politikailag tehetetlen, nincs mit felajánlaniuk Szerbiának. Most csaknem két és félszer nagyobbak a fizetések mint a korábbi kormányzás idején, új kórházak, klinikai központok épültek.
Szombaton egyébként Hszi Csin-ping kínai elnökkel tárgyal majd. Aleksandar Vučić a téli olimpiai játékok megnyitójára érkezett Kínába.

Szerencsét kívánt a sportolóknak is a szerb elnök. Nevena Ignjatović és Marko Vukićević képviselnek bennünket alpesi síelésben, sok sikert nekik - írta instagramon Szerbia államfője. A nyitóceremónia elött Andrzej Duda lengyel elnökkel tárgyalt. Egyre nagyobb partner a két ország. A kölcsönös áruforgalom majdnem elérte a 2 milliárd eurót is - tette hozzá a politikus. II Albert monacói herceggel követte az eseményeket, aki hivatalos látogatásra várja - mondta Vučić.

Aleksandar Vučić
Peking
Kína
gazdaság
választás
olimpia

Most

12:15, Frissítve: 12:25

A válogatottaknak szurkolhatunk a hétvégén

Nemzetközi foci vár ránk az előttünk álló hétvégén, csütörtökön már Európa-bajnoki rájátszás lesz, míg ugyanezen a napon, pénteken és a hétvégén barátságos meccsek is lesznek.

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.