Ugrás a tartalomra
FoNet/TV FoNet

Vučić: Politikai értelemben nehéz napok várnak Szerbiára

2018-11-08
21:41
2018-11-08
21:49
Forrás
Pannon RTV
Brüsszelben tárgyalt Aleksandar Vučić szerb államfő és Hashim Thaçi koszovói elnök. Csak abban az esetben folytatódik a párbeszéd, ha Pristina visszavonja a Szerbiát sújtó jogellenes döntéseit.

Véget ért Aleksandar Vučić szerb államfő és Hashim Thaçi koszovói elnök tárgyalása Brüsszelben. Aleksandar Vučić a találkozót követően kijelentette: csak abban az esetben folytatódik tovább a párbeszéd, ha Pristina visszavonja a Szerbiát sújtó jogellenes döntéseit, ugyanis Pristina a Szerbiából érkező árura 10 százalékos további vámot vet ki. A szerb államfő elmondta, hogy az Európai Unió ugyan elítélte a döntést, de mint fogalmazott, senki sem lázadt emiatt Pristina ellen. Vučić és Thaci a felek közötti végleges megállapodás formájáról is egyeztetett.

A találkozón jelen volt Federica Mogherini is. A háromoldalú tárgyalás előtt az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője külön-külön is tárgyalt a két elnökkel. Brüsszel azt várja el a felektől, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy közelebb kerüljenek a viszony normalizálásához.

Ezután következett az a munkavacsora, ahol Vučić és Thaçi is egy asztalhoz ült. Aleksandar Vučić szerint politikai értelemben nehéz napok várnak Szerbiára.

Brüsszel
Vucic
Mogherini
Thaci
Szerbia
Koszovó

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.