Ugrás a tartalomra
FoNet/TV FoNet

Vučić: Politikai értelemben nehéz napok várnak Szerbiára

2018-11-08
21:41
2018-11-08
21:49
Forrás
Pannon RTV
Brüsszelben tárgyalt Aleksandar Vučić szerb államfő és Hashim Thaçi koszovói elnök. Csak abban az esetben folytatódik a párbeszéd, ha Pristina visszavonja a Szerbiát sújtó jogellenes döntéseit.

Véget ért Aleksandar Vučić szerb államfő és Hashim Thaçi koszovói elnök tárgyalása Brüsszelben. Aleksandar Vučić a találkozót követően kijelentette: csak abban az esetben folytatódik tovább a párbeszéd, ha Pristina visszavonja a Szerbiát sújtó jogellenes döntéseit, ugyanis Pristina a Szerbiából érkező árura 10 százalékos további vámot vet ki. A szerb államfő elmondta, hogy az Európai Unió ugyan elítélte a döntést, de mint fogalmazott, senki sem lázadt emiatt Pristina ellen. Vučić és Thaci a felek közötti végleges megállapodás formájáról is egyeztetett.

A találkozón jelen volt Federica Mogherini is. A háromoldalú tárgyalás előtt az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője külön-külön is tárgyalt a két elnökkel. Brüsszel azt várja el a felektől, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy közelebb kerüljenek a viszony normalizálásához.

Ezután következett az a munkavacsora, ahol Vučić és Thaçi is egy asztalhoz ült. Aleksandar Vučić szerint politikai értelemben nehéz napok várnak Szerbiára.

Brüsszel
Vucic
Mogherini
Thaci
Szerbia
Koszovó

Most

10:38, Frissítve: 10:43

Utazási lehetőség középiskolásoknak

A Rákóczi Szövetség programjának célja, hogy a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, a középiskolások egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak.

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.