Ugrás a tartalomra

Vučić: Politikai értelemben nehéz napok várnak Szerbiára

2018.11.08
21:41
2024.03.19
08:43
Forrás
Pannon RTV
Brüsszelben tárgyalt Aleksandar Vučić szerb államfő és Hashim Thaçi koszovói elnök. Csak abban az esetben folytatódik a párbeszéd, ha Pristina visszavonja a Szerbiát sújtó jogellenes döntéseit.

Véget ért Aleksandar Vučić szerb államfő és Hashim Thaçi koszovói elnök tárgyalása Brüsszelben. Aleksandar Vučić a találkozót követően kijelentette: csak abban az esetben folytatódik tovább a párbeszéd, ha Pristina visszavonja a Szerbiát sújtó jogellenes döntéseit, ugyanis Pristina a Szerbiából érkező árura 10 százalékos további vámot vet ki. A szerb államfő elmondta, hogy az Európai Unió ugyan elítélte a döntést, de mint fogalmazott, senki sem lázadt emiatt Pristina ellen. Vučić és Thaci a felek közötti végleges megállapodás formájáról is egyeztetett.

A találkozón jelen volt Federica Mogherini is. A háromoldalú tárgyalás előtt az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője külön-külön is tárgyalt a két elnökkel. Brüsszel azt várja el a felektől, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy közelebb kerüljenek a viszony normalizálásához.

Ezután következett az a munkavacsora, ahol Vučić és Thaçi is egy asztalhoz ült. Aleksandar Vučić szerint politikai értelemben nehéz napok várnak Szerbiára.

Brüsszel
Mogherini
Thaci
Szerbia
Koszovó

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.