Ugrás a tartalomra
FoNet/TV FoNet

Vučić: Politikai értelemben nehéz napok várnak Szerbiára

2018-11-08
21:41
2018-11-08
21:49
Forrás
Pannon RTV
Brüsszelben tárgyalt Aleksandar Vučić szerb államfő és Hashim Thaçi koszovói elnök. Csak abban az esetben folytatódik a párbeszéd, ha Pristina visszavonja a Szerbiát sújtó jogellenes döntéseit.

Véget ért Aleksandar Vučić szerb államfő és Hashim Thaçi koszovói elnök tárgyalása Brüsszelben. Aleksandar Vučić a találkozót követően kijelentette: csak abban az esetben folytatódik tovább a párbeszéd, ha Pristina visszavonja a Szerbiát sújtó jogellenes döntéseit, ugyanis Pristina a Szerbiából érkező árura 10 százalékos további vámot vet ki. A szerb államfő elmondta, hogy az Európai Unió ugyan elítélte a döntést, de mint fogalmazott, senki sem lázadt emiatt Pristina ellen. Vučić és Thaci a felek közötti végleges megállapodás formájáról is egyeztetett.

A találkozón jelen volt Federica Mogherini is. A háromoldalú tárgyalás előtt az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője külön-külön is tárgyalt a két elnökkel. Brüsszel azt várja el a felektől, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy közelebb kerüljenek a viszony normalizálásához.

Ezután következett az a munkavacsora, ahol Vučić és Thaçi is egy asztalhoz ült. Aleksandar Vučić szerint politikai értelemben nehéz napok várnak Szerbiára.

Brüsszel
Vucic
Mogherini
Thaci
Szerbia
Koszovó

Most

07:44

Ma van a magyar kultúra napja

Több vajdasági településen is megünneplik a mai napot. Szabadkán a Népkör Magyar Művelődési Központ ez alkalomból fotókiállítással és középiskolások előadásával várja az érdeklődőket 19 órától.
20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.