Ugrás a tartalomra

Vučić: prioritást jelent az eurointegráció és a regionális együttműködés

2020.10.12
22:35
2020.10.12
23:11
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Milorad Dodikot és Dragan Čovićot fogadta Aleksandar Vučić Belgrádban. A találkozó fő témái Szerbia és Bosznia-Hercegovina uniós csatlakozási kilátásai voltak, valamint a térségi együttműködés.

A szerb elnök a bosznia-hercegovinai elnökség szerb tagjával és a bosznia-hercegovinai parlament alelnökével egyebek mellett beszélt az Európai Bizottság bővítési csomagjáról és az Európai Unió Nyugat-Balkánra vonatkozó gazdasági-fejlesztési tervéről is. Kiemelt jelentőségűnek tartják a csatlakozási folyamatot, egyetértettek abban, hogy támogatni kell a térség eurointegrációját és erősíteni európai kilátásait.

Szó volt a kétoldalú kapcsolatok erősítéséről, a gazdasági együttműködésről és a járvány következményeinek enyhítéséről is.

Vučić közleményében kiemelte, prioritást jelent az eurointegráció és a regionális együttműködés, az unió fejlesztési terve hozzájárul az országok gazdasági erősödéséhez és a versenyképesség növeléséhez.

Aleksandar Vučić
Milorad Dodik
Dragan Čović
eurointegráció
regionális
együttműködés

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.