Ugrás a tartalomra
TANJUG/ INSTAGRAM BUDUCNOSTSRBIJEAV/bs

Vučić: prioritást jelent az eurointegráció és a regionális együttműködés

2020.10.12
22:35
2020.10.12
23:11
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Milorad Dodikot és Dragan Čovićot fogadta Aleksandar Vučić Belgrádban. A találkozó fő témái Szerbia és Bosznia-Hercegovina uniós csatlakozási kilátásai voltak, valamint a térségi együttműködés.

A szerb elnök a bosznia-hercegovinai elnökség szerb tagjával és a bosznia-hercegovinai parlament alelnökével egyebek mellett beszélt az Európai Bizottság bővítési csomagjáról és az Európai Unió Nyugat-Balkánra vonatkozó gazdasági-fejlesztési tervéről is. Kiemelt jelentőségűnek tartják a csatlakozási folyamatot, egyetértettek abban, hogy támogatni kell a térség eurointegrációját és erősíteni európai kilátásait.

Szó volt a kétoldalú kapcsolatok erősítéséről, a gazdasági együttműködésről és a járvány következményeinek enyhítéséről is.

Vučić közleményében kiemelte, prioritást jelent az eurointegráció és a regionális együttműködés, az unió fejlesztési terve hozzájárul az országok gazdasági erősödéséhez és a versenyképesség növeléséhez.

Aleksandar Vučić
Milorad Dodik
Dragan Čović
eurointegráció
regionális
együttműködés

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.