Ugrás a tartalomra
TANJUG/ INSTAGRAM BUDUCNOSTSRBIJEAV/bs

Vučić: prioritást jelent az eurointegráció és a regionális együttműködés

2020.10.12
22:35
2020.10.12
23:11
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Milorad Dodikot és Dragan Čovićot fogadta Aleksandar Vučić Belgrádban. A találkozó fő témái Szerbia és Bosznia-Hercegovina uniós csatlakozási kilátásai voltak, valamint a térségi együttműködés.

A szerb elnök a bosznia-hercegovinai elnökség szerb tagjával és a bosznia-hercegovinai parlament alelnökével egyebek mellett beszélt az Európai Bizottság bővítési csomagjáról és az Európai Unió Nyugat-Balkánra vonatkozó gazdasági-fejlesztési tervéről is. Kiemelt jelentőségűnek tartják a csatlakozási folyamatot, egyetértettek abban, hogy támogatni kell a térség eurointegrációját és erősíteni európai kilátásait.

Szó volt a kétoldalú kapcsolatok erősítéséről, a gazdasági együttműködésről és a járvány következményeinek enyhítéséről is.

Vučić közleményében kiemelte, prioritást jelent az eurointegráció és a regionális együttműködés, az unió fejlesztési terve hozzájárul az országok gazdasági erősödéséhez és a versenyképesség növeléséhez.

Aleksandar Vučić
Milorad Dodik
Dragan Čović
eurointegráció
regionális
együttműködés

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.