Ugrás a tartalomra

Vučić Putyinnal tárgyalt Moszkvában

2020.06.23
18:02
2020.06.23
19:22
Forrás
Szerbiai RTV
A két ország kereskedelme a koronavírus-járvány ellenére hét százalékkal növekedett az első három hónapban.

Vlagyimir Putyin orosz államfővel találkozott ma Aleksandar Vučić Moszkvában, valamint holnap részt vesz a második világháború befejezésének 75. évfordulója alkalmából szervezett katonai parádén is. A szerb elnököt Aleksandar Gruško, orosz külügyminiszter-helyettes és Miroslav Lazanski, Szerbia oroszországi nagykövete fogadta a repülőtéren. Vučić két napot tölt Oroszországban.

Vlagyimir Putyin és Aleksandar Vučić Moszkvában a Belgrád-Pristina közötti helyzetről is beszéltek, valamint megvitatták a lehetséges megoldásokat is. A szerb államfő szerint Putyin bölcsen állt a témához, tiszteletben tartva Szerbia álláspontját.

Megtárgyalták továbbá Szerbia és Oroszország gazdasági kapcsolatait. A két ország kereskedelme a koronavírus-járvány ellenére hét százalékkal növekedett az első három hónapban. Az együttműködés folytatódik katonai, kulturális, oktatási és más területeken is.

Nagyon pragmatikus, ugyanakkor jó politikai kapcsolatok alakulnak ki Oroszország és Szerbia között - hangsúlyozta Vlagyimir Putyin. Az orosz államfő arra is felhívta a figyelmet, hogy a két ország sikeresen harcolt a koronavírus ellen. A fejlesztések kapcsán elmondta, hogy azok a jövőben is folytatódni fognak, több terülten is. Továbbá gratulált Aleksandar Vučićnak a szerbiai választásokon való győzelméhez. Arról is egyeztettek, hogy Vlagyimir Putyin októberben Szerbiába látogat.

Aleksandar Vučić
Moszkva
Vlagyimir Putyin

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.