Ugrás a tartalomra
Tanjug/Miloš Milivojević

Vučić: Racionálisan kell szemlélnünk a koszovói helyzetet

2023.02.07
19:18
2023.02.08
07:34
Forrás
Szerbiai RTV
A Koszovó és Szerbia közötti helyzetről, az ezzel kapcsolatos parlamenti rendkívüli ülésről, a Szerbiai Szocialista Párttal való történésekről, valamint a lakosokat érintő aktuális kérdésekről beszélt a szerb államfő a Pink Televízió vendégeként.

Aleksandar Vučić elmondta, az elmúlt napokban a képviselőházban történt események által az emberek pontosan láthatták, ki veszi komolyan a dolgát, és ki nem. A szerb államfő hangsúlyozta, racionálisan kell szemlélnünk a koszovói helyzetet, és meg kell őriznünk a békét és a stabilitást. Vučić hozzátette, a parlamentben nem sikerült egységet alkotnia a képviselőcsoportoknak Szerbia érdekében. A szerb elnök kiemelte, hogy az SZSZP körül kialakult kérdésekkel kapcsoltban holnap egyeztet Ivica Dačićtyal, a párt elnökével. Ami pedig a Szerb Haladó Párt által delegált miniszterek, a szerb kormányfő, Ana Brnabić és a szerb elnök közötti mai megbeszélést illeti, elmondta, az ország előtt álló nehéz feladatokról beszéltek. Ezek között szerepelnek egyebek mellett gazdasági, energiaügyi, egészségügyi és katonai kérdések is. Elnökként az a dolgom, hogy vigyázzak az országra, és ezt fogom tenni a továbbiakban is – emelte ki Aleksandar Vučić.

Koszovó
Szerbia
Aleksandar Vučić

Most

13:46

Akaratlanul is elgázoljuk őket

Világszerte 150 állatpopulációt vizsgáltak a kutatók, melyeknél a halálozási okok közel egyharmadát adta a járművekkel való ütközés – ezzel megelőzve a betegségeket, a vadászatot és a ragadozókat is.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.