Ugrás a tartalomra
Pixaby/edgarwinkler

Vučić részt vesz az ENSZ Biztonsági Tanácsának holnapi ülésén

2018-12-16
07:04
2018-12-16
07:24
Forrás
Szerbiai RTV
Részt vesz az ENSZ Biztonsági Tanácsának holnapi ülésén Aleksandar Vučić - ezt a Prva Televízió vendégeként jelentette be a szerb köztársasági elnök.

Mint mondta, célja az, hogy tájékoztassa a nemzetközi közvéleményt azokról az intézkedésekről, amelyek veszélyeztetik a békét a régióban. Hozzátette, elmondja azt, hogy Szerbia mennyi energiát fektetett abba, hogy kompromisszumos megoldás szülessen a koszovói kérdés kapcsán. Leszögezte, Szerbia teljesíti a Brüsszeli Egyezményben foglaltakat, ellentétben a pristinai hatalommal. Ismét elmondta, nem nézhetik tétlenül, hogy humanitárius katasztrófa következzen be Koszovóban a 100 százalékos vámok bevezetése miatt. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülését Szerbia kérésére hívták össze holnapra. Egyebek között a koszovói katonaság megalakítása is a napirenden szerepel majd. 

Aleksandar Vučić
ENSZ Biztonsági Tanács

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.