Ugrás a tartalomra
Pixaby/edgarwinkler

Vučić részt vesz az ENSZ Biztonsági Tanácsának holnapi ülésén

2018-12-16
07:04
2018-12-16
07:24
Forrás
Szerbiai RTV
Részt vesz az ENSZ Biztonsági Tanácsának holnapi ülésén Aleksandar Vučić - ezt a Prva Televízió vendégeként jelentette be a szerb köztársasági elnök.

Mint mondta, célja az, hogy tájékoztassa a nemzetközi közvéleményt azokról az intézkedésekről, amelyek veszélyeztetik a békét a régióban. Hozzátette, elmondja azt, hogy Szerbia mennyi energiát fektetett abba, hogy kompromisszumos megoldás szülessen a koszovói kérdés kapcsán. Leszögezte, Szerbia teljesíti a Brüsszeli Egyezményben foglaltakat, ellentétben a pristinai hatalommal. Ismét elmondta, nem nézhetik tétlenül, hogy humanitárius katasztrófa következzen be Koszovóban a 100 százalékos vámok bevezetése miatt. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülését Szerbia kérésére hívták össze holnapra. Egyebek között a koszovói katonaság megalakítása is a napirenden szerepel majd. 

Aleksandar Vučić
ENSZ Biztonsági Tanács

Most

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.