Ugrás a tartalomra
Pixaby/edgarwinkler

Vučić részt vesz az ENSZ Biztonsági Tanácsának holnapi ülésén

2018-12-16
07:04
2018-12-16
07:24
Forrás
Szerbiai RTV
Részt vesz az ENSZ Biztonsági Tanácsának holnapi ülésén Aleksandar Vučić - ezt a Prva Televízió vendégeként jelentette be a szerb köztársasági elnök.

Mint mondta, célja az, hogy tájékoztassa a nemzetközi közvéleményt azokról az intézkedésekről, amelyek veszélyeztetik a békét a régióban. Hozzátette, elmondja azt, hogy Szerbia mennyi energiát fektetett abba, hogy kompromisszumos megoldás szülessen a koszovói kérdés kapcsán. Leszögezte, Szerbia teljesíti a Brüsszeli Egyezményben foglaltakat, ellentétben a pristinai hatalommal. Ismét elmondta, nem nézhetik tétlenül, hogy humanitárius katasztrófa következzen be Koszovóban a 100 százalékos vámok bevezetése miatt. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülését Szerbia kérésére hívták össze holnapra. Egyebek között a koszovói katonaság megalakítása is a napirenden szerepel majd. 

Aleksandar Vučić
ENSZ Biztonsági Tanács

Most

23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű