Ugrás a tartalomra

Vučić a saját ENSZ-beszédéről: egy kis ország vette a bátorságot, hogy elmondja az igazat

2022.09.22
20:14
2022.09.22
20:19
Forrás
Blic
A szerb elnök Jake Sullivannal is tárgyalt.

Aleksandar Vučić a saját ENSZ-beszédét úgy értékelte, hogy figyelemfelkeltő volt, mert egy kis ország vette a bátorságot, hogy elmondja az igazat. A legjelentősebb országok küldöttségeinek több tagja odajött hozzám és gratulált - emelte ki a szerb elnök New Yorkban. Hozzátette, hogy azt mondták neki, ilyet az elmúlt tíz évben nem hallottak. Én csak a saját gondolataimat öntöttem szavakba. Gondolom, hogy ezzel Szerbiának is jót tettünk, saját magunkat védtük, az értékünket növeltük, megmutattuk, hogy megküzdünk, kiállunk a saját álláspontunk mellett - mondta Vučić.

A szerb elnök Jake Sullivannal, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadójával is tárgyalt. Egyesek szerint ő az USA legbefolyásosabb embere - véli a szerb államfő. Gazdasági, politikai kérdéseket érintettünk. A beszélgetés őszinte volt. Sullivan az amerikai politika jövője - fogalmazott Vučić. Szerbia és az Amerikai Egyesült Államok közti gazdasági tevékenység serkentéséről is megegyeztünk - mondta az államfő.

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.