Ugrás a tartalomra
Tanjug

Vučić a saját ENSZ-beszédéről: egy kis ország vette a bátorságot, hogy elmondja az igazat

2022.09.22
20:14
2022.09.22
20:19
Forrás
Blic
A szerb elnök Jake Sullivannal is tárgyalt.

Aleksandar Vučić a saját ENSZ-beszédét úgy értékelte, hogy figyelemfelkeltő volt, mert egy kis ország vette a bátorságot, hogy elmondja az igazat. A legjelentősebb országok küldöttségeinek több tagja odajött hozzám és gratulált - emelte ki a szerb elnök New Yorkban. Hozzátette, hogy azt mondták neki, ilyet az elmúlt tíz évben nem hallottak. Én csak a saját gondolataimat öntöttem szavakba. Gondolom, hogy ezzel Szerbiának is jót tettünk, saját magunkat védtük, az értékünket növeltük, megmutattuk, hogy megküzdünk, kiállunk a saját álláspontunk mellett - mondta Vučić.

A szerb elnök Jake Sullivannal, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadójával is tárgyalt. Egyesek szerint ő az USA legbefolyásosabb embere - véli a szerb államfő. Gazdasági, politikai kérdéseket érintettünk. A beszélgetés őszinte volt. Sullivan az amerikai politika jövője - fogalmazott Vučić. Szerbia és az Amerikai Egyesült Államok közti gazdasági tevékenység serkentéséről is megegyeztünk - mondta az államfő.

Aleksandar Vučić

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.
17:20, Frissítve: 17:32

Gasztronómiai fesztivál Óbecsén

Az esős időjárás miatt a helyszín ezúttal a városi piac volt. A szervezők különféle ételekkel, termelői piaccal és koncertekkel várták a látogatókat.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.