Ugrás a tartalomra
Tanjug/World Economic Forum/ Manuel Lopez

Vučić a sajtószabadságról: A legnagyobb problémát a sajtó polarizáltsága jelenti

2019-01-23
07:28
2019-01-23
10:49
Forrás
Szerbiai RTV
A sajtószabadságról tartottak panelbeszélgetést a davosi Világgazdasági Fórumon, ezen Aleksandar Vučić szerb államfő is részt vett.

Mint mondta, amennyire büszke a gazdasági reformokra és arra, hogy sikerült megőrizni a békét és a stabilitást a térségben, annyira nem örül annak, hogy kemény bírálat éri a szerbiai sajtószabadságot. Hangsúlyozta: a legnagyobb problémát a sajtó polarizáltsága jelenti, de meggyőződése, hogy egy-két éven belül előrelépés történik ezen a téren is. A szerbiai gazdaság eredményeket ismertetve az államfő kifejtette, először történik meg, hogy a költségvetés három egymást követő évben jobban teljesült a tervezettnél. A társadalmi össztermék növekedése elérte a 4,5 százalékot. Az államadósság pedig 79-ről 50 százalékra csökkent. E tekintetben a legjobbak vagyunk a térségben – tette hozzá.

Davos
Világgazdasági Fórum
Aleksandar Vučić
sajtószabadság

Most

17:48

(M)elegünk lesz!

A következő napokra citromsárga riasztást adott ki Szerbia egész területére a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
17:13, Frissítve: 17:34

Sör + foci - végzetes is lehet...

Horvátországban, egy Knin melletti településen 15 símaszkot viselő férfi rátámadt egy kávézóban a Crvena zvezda-Young Boys labdarúgó BL selejtezőt néző vendégekre.
15:55, Frissítve: 16:07

3, 2, 1, 0! Interetno!!!

Kezdődik az Interetno Fesztivál Szabadkán. A mai 0. napon a Ravnica Tamburazenekar, valamint Novák Péter és az Etnofon koncertezik este fél nyolctól.

Népszerű