Ugrás a tartalomra

Vučić a sajtószabadságról: A legnagyobb problémát a sajtó polarizáltsága jelenti

2019.01.23
07:28
2020.02.28
16:57
Forrás
Szerbiai RTV
A sajtószabadságról tartottak panelbeszélgetést a davosi Világgazdasági Fórumon, ezen Aleksandar Vučić szerb államfő is részt vett.

Mint mondta, amennyire büszke a gazdasági reformokra és arra, hogy sikerült megőrizni a békét és a stabilitást a térségben, annyira nem örül annak, hogy kemény bírálat éri a szerbiai sajtószabadságot. Hangsúlyozta: a legnagyobb problémát a sajtó polarizáltsága jelenti, de meggyőződése, hogy egy-két éven belül előrelépés történik ezen a téren is. A szerbiai gazdaság eredményeket ismertetve az államfő kifejtette, először történik meg, hogy a költségvetés három egymást követő évben jobban teljesült a tervezettnél. A társadalmi össztermék növekedése elérte a 4,5 százalékot. Az államadósság pedig 79-ről 50 százalékra csökkent. E tekintetben a legjobbak vagyunk a térségben – tette hozzá.

Davos
Világgazdasági Fórum
sajtószabadság
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.