Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

Vučić: senkinek sem lenne könnyű szembeszállni ekkora tűzerővel, folytatjuk a fegyverkezést

2022.04.10
10:25
2022.04.10
16:44
Forrás
Szerbiai RTV
Tűzpajzs 2022 elnevezéssel hadgyakorlatot tartottak Szerbiában.

A Paraćin, Despotovac és Boljevac községek területén elhelyezkedő gyakorlótéren először tesztelték az országban a Kornet-M orosz páncéltörő rakétarendszert az éjszaka.    

Tanjug/Zoran Zestic

Különböző terepi és időjárási viszonyok között végezték a védelmi hadműveleteket, amelyeken több mint ezer katona vett részt. Aleksandar Vučić azt mondta, a hadgyakorlaton látottak csak egy része annak a tűzerőnek, amivel Szerbia rendelkezik. „Ez a fajta tűzerő, amit ma este megmutattunk, ez közel sem az egész. Ezer katona vett részt ebben az egészben, és még sokkal többen vehetnének részt benne, így egyszerűen senkinek sem lenne könnyű szembeszállni ekkora tűzerővel. Folytatjuk a fegyverkezést.”

Tanjug/Zoran Zestic

Az ország folytatja a katonaság fejlesztését. Nagyon fontos erősödni, megőrizni a békét és stabilitást - fogalmazott a szerb elnök. Szerbia az ukrajnai válsághoz erkölcsösen és tisztességesen viszonyul, oly módon, ami megfelel a nemzetközi jog követelményeinek, közben megtartjuk a méltóságunkat és nem adjuk fel az ország jövőjét - tette hozzá az államfő. „Az én feladatom Szerbia államfőjeként az, hogy megvédjem a népünket és készen állok lenyelni a békát, hogy az emberek emelt fővel járhassanak, legyen saját büszkeségük és méltóságuk.”

Tanjug/Zoran Zestic

A Közép-Szerbiában lévő gyakorlótéren lezajlott akciót megtekintette Nebojša Stefanović védelmi miniszter, Aleksandar Vulin belügyminiszter és Milan Mojsilović, a Szerbiai Katonaság vezérkari főnöke ugyancsak jelen volt.

hadgyakorlat
Kornet-M
Szerbiai Katonaság

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű