Ugrás a tartalomra
TANJUG/Zoran Žestić

Vučić: Sosem találkoztam Belivukkal

2021.07.22
15:50
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić visszautasította azt az állítást, miszerint állítólagosan kapcsolatban állt Veljko Belivukkal, az egyik bűnügyi csoport vezetőjével.

A szerb államfő azt mondta, soha nem találkozott Belivukkal és hamarosan felszólal a nyilvánosság előtt, részletesen beszámolva minden információról. Vučić kiemelte, elegendő bizonyíték van arra, hogy Belivuk és bandája soha ne szabadulhasson ki a börtönből.

Az államfő Koszovó kérdésére is kitért. Azt mondta, amennyiben valamelyik ország elismeri Koszovó függetlenségét, akkor Belgrád kampányt indít annak érdekében, hogy vonják vissza a döntést.

Vučić azt is bejelentette, hogy a közelgő Regionális Gazdasági Fórumon, amelyet Skopljében tartanak, megváltoztatják a mini schengen nevet, továbbá három megegyezést is aláírnak majd a felek, a kereskedelem, a munkaengedélyek és egy nemzetközi támogatás kapcsán. Utóbbi a természeti katasztrófák esetére vonatkozik. Emellett a határátkelőknél létrehoznak egy úgynevezett gyorsútvonalat a hatékonyabb átkelés érdekében.

Aleksandar Vučić
Veljko Belivuk

Most

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.