Ugrás a tartalomra
TANJUG/Zoran Žestić

Vučić: Sosem találkoztam Belivukkal

2021.07.22
15:50
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić visszautasította azt az állítást, miszerint állítólagosan kapcsolatban állt Veljko Belivukkal, az egyik bűnügyi csoport vezetőjével.

A szerb államfő azt mondta, soha nem találkozott Belivukkal és hamarosan felszólal a nyilvánosság előtt, részletesen beszámolva minden információról. Vučić kiemelte, elegendő bizonyíték van arra, hogy Belivuk és bandája soha ne szabadulhasson ki a börtönből.

Az államfő Koszovó kérdésére is kitért. Azt mondta, amennyiben valamelyik ország elismeri Koszovó függetlenségét, akkor Belgrád kampányt indít annak érdekében, hogy vonják vissza a döntést.

Vučić azt is bejelentette, hogy a közelgő Regionális Gazdasági Fórumon, amelyet Skopljében tartanak, megváltoztatják a mini schengen nevet, továbbá három megegyezést is aláírnak majd a felek, a kereskedelem, a munkaengedélyek és egy nemzetközi támogatás kapcsán. Utóbbi a természeti katasztrófák esetére vonatkozik. Emellett a határátkelőknél létrehoznak egy úgynevezett gyorsútvonalat a hatékonyabb átkelés érdekében.

Aleksandar Vučić
Veljko Belivuk

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.