Ugrás a tartalomra

Vučić stratégiai partnert keres a Petrohemija részére Kazahsztánban is

2018.10.09
11:20
2024.03.19
08:42
Forrás
Szerbiai RTV, Vajdasági RTV, Magyar Szó
A politikai kapcsolatok erősítéséről, valamint a gazdasági együttműködés kibővítéséről tárgyalt Asztanában Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök és Nurszultán Nazarbajev, Kazahsztán államfője.

A politikai kapcsolatok erősítése mellett a Petrohemija együttesen történő talpraállításáról, a Szerbia és az Eurázsiai Gazdasági Unió közötti megállapodás kibővítéséről, a szerbiai kivitel növeléséről és Kazahsztán szerbiai gazdasági képviseletének a megnyitásáról tárgyalt Asztanában Aleksandar Vučić, köztársasági elnök és Nurszultán Nazarbajev, Kazahsztán államfője.

Vučić a sajtótékoztatón elmondta, valós esélyt lát arra, hogy meggyőzze a kazah felet a Petrohemija gyümölcsöző jövőjéről. Következő terve a kereskedelmi megállapodás módosítása azzal a céllal, hogy Szerbia a termékek szélesebb skáláját szállíthassa vámmentesen az Eurázsiai Gazdasági Unió területére. 

Vučić szerbiai látogatásra hívta meg Nazarbejevet. Köszönetet mondott, amiért Asztana támogatja Szerbia szuverenitását és területi egységét.

A kazah elnök hangsúlyozta, hogy országa kiáll Szerbia mellett minden nehézség leküzdésében.

A szerbiai küldöttség kétnapos kazahsztáni látogatása alatt államközi megállapodást írnak alá a bűnözés elleni harcban, az ifjúságpolitikában, az építőiparban, valamint a légi közlekedésben való együttműködésről.

Kazahsztán
Petrohemija

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.