Ugrás a tartalomra

Vučić: Szabadka dinamikusan fejlődik

2021.10.18
16:09
2021.10.18
20:36
Forrás
Pannon RTV
A szerb államfő azt üzente: Szabadka polgárai kiváltságos helyzetben érezhetik magukat, hiszen a város egyike azoknak, ahova a legtöbb pénzt fektetik be.

Horgosi látogatásán a szerb elnök külön kitért a szabadkai fejlesztésekre. Szabadka dinamikusan fejlődik - mondta az államfő.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Hamarosan elindul a Szabadkai Közkórház teljeskörű felújítása és átépítése. Ezt 40 millió euróból valósítjuk meg. Be fogjuk fejezni a Szabadkai Népszínházat. Látom mindjárt, Viktor barátom, amint Pásztor István és Igor Mirović örülnek, mert azt gondolják, minden pénz Belgrádból jön majd, Újvidékről meg semmi. Pedig muszáj lesz valamennyit Újvidéknek is biztosítania. Látom én, most azt mutatják, csak egy pici jön majd Újvidékről, a többi meg Belgrádból. De elkészül majd a stadion, amibe 22 millió eurót fektetünk be, a színházat 4,5 millió euróból fejezzük be, fejlesztjük a vízvezetéket és a csatornahálózatot, novemberben pedig megnyitunk egy új német gyárat, 500 munkavállaló részére, ennek a beruházásnak 65 millió euró az értéke, tehát egy hónapon belül.”

Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.