Ugrás a tartalomra

Vučić: A szerb érdekeket Európában Magyarország védelmezi a leginkább

2019.05.27
21:00
2019.05.27
21:50
Forrás
Pannon RTV
A mai parlamenti vita kapcsán szóba került az országok, szomszédok közötti kapcsolat is.

Aleksandar Vučić szerb elnök beszélt arról is, hogy fontosnak tartja azt, hogy az ország megfelelő kapcsolatokat ápoljon a környező országokkal, ugyanis ez Szerbia fennmaradásának alapja. Beszédében kitért a szerb-magyar kapcsolatokra is. Mint mondta, fontosnak tartja azt, hogy képes megérteni mások áldozatait, és ez fontos a népek megbékélése kapcsán.

Aleksandar Vučić, köztársasági elnök, Szerbia (SZHP): „Miért alakítottunk ki jó kapcsolatokat a magyarokkal? Miért beszélgettem éjfél után Orbán Viktorral? Azt gondolják, hogy rossz a kapcsolatunk a magyarokkal, úgy, hogy a két ország vezetője telefonon beszélget éjszaka a másik választási győzelme kapcsán? Azért beszélgettünk, mert kötöttünk egy megállapodást arra vonatkozóan, hogy hogyan viszonyulunk az itteni magyar közösséghez, hogy ők hogyan viszonyulnak ahhoz a kevés szerbhez, akik Magyarországon élnek, és arról, hogy az ő kapcsolataik milyenek Szerbiával. Senki sem védelmezi jobban a szerb érdekeket Európában a magyaroknál, senki!”

Aleksandar Vučić

Most

21:49

Megszámolják az ürgéket

Országos Ürgelajstromot szervez ismét a magyarországi Vadonlesők Közössége Természetvédelmi Egyesület április 20-27. között.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.