Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelić

Vučić: A szerb gazdaság és a hadi erők tovább erősödnek

2019-10-23
20:36
Forrás
Pannon RTV
Számos nehéz helyzet áll még előttünk - jelentette ki Aleksandar Vučić a szerb Biztonsági-információs Ügynökség megalapításának évfordulóján, Belgrádban.

A szerb államfő azt is hangsúlyozta, Szerbia súlyos politikai és biztonságpolitikai kihívásokkal néz szembe. A Biztonsági-információs Ügynökség feladata pedig az, hogy mindent megtegyen az ország és a régió békéjének, valamint függetlenségének megőrzéséért. Vučić azt is aláhúzta, hogy a szerb gazdaság és a hadi erők továbbra is erősödni fognak.

Az Európai Unió azon döntése, hogy nem nyitja meg a kaput Észak-Macedónia és Albánia felé, megértette a régióval, hogy nem támaszkodhat kizárólag a nyugati szomszédaira – ezt pedig már a Financial Times brit napilapnak nyilatkozta Aleksandar Vučić. A szerb államfő azt is megjegyezte, hogy az egyetlen felelősségteljes út, ha Szerbia saját magára vigyáz. Ugyanis nem függhet az Európai Tanács, illetve más kormányok döntésétől - tette hozzá Vučić.

Aleksandar Vučić
Biztonsági-információs Ügynökség

Most

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.