Ugrás a tartalomra

Vučić: A szerb nép helyzete ma sokkal rosszabb Koszovóban mint tegnap volt

2019.05.29
15:39
2020.02.28
16:57
Forrás
Pannon RTV
A szerb államfő hangsúlyozta, hogy aggódik a tegnap reggeli észak-koszovói történések miatt, és mint mondta, attól tart igazán, ami ezután fog következni.

Aleksandar Vučić megtekintette a felújított katonai gimnázium kollégiumát Belgrádban. A nyolc hónapig tartó munka során felújították az épület mind az öt emeletét. A hálószobákat, nappalikat, fürdőszobákat és az étkezőt is teljesen berendezték. A beruházás mintegy 180 millió dinárból valósult meg. A szerb államfő emlékeztetett arra is, hogy az állam sok pénzt fektet oktatásába és ellátásába: „Ma már jól látszik, hogy az állam egyre nagyobb gondot fordít a katonaságra. Az év vége előtt elkészülnek az olcsó lakások Vranjéban és Nišben, és hamarosan megkezdhetik ezeknek a lakásoknak az építését a nagyobb városokban, úgy mint Belgrádban és Újvidéken, valamint Mitrovicán.”

Szerbia államfője Koszovó kapcsán azt nyilatkozta, nem engedi meg, hogy kiéljék magukat a szerb lakosságon Koszovóban. Vučić úgy fogalmazott, vannak, akik azt hiszik, kiélhetik magukat a mieinken, és ezt újra és újra megtehetik, azután pedig úgy tesznek, mintha mi sem történt volna, vagy mondvacsinált okokkal állnak elő.

Szerbia államfője kiemelte: „A helyzet sokkal rosszabb és sokkal nehezebb, mint tegnap ugyanebben az időpontban. Természetesen nekünk nemcsak hírszerzései adataink vannak, mi beszélünk a Koszovóban élő szerbekkel. Egész Koszovó területén, ami a szerb népességet illeti, sokkal nehezebb a helyzet mint tegnap. Ők tegnap letartóztattak 20 embert.”

A szerb elnök egyébként az is bejelentette, hogy tovább fejlesztik a katonaságot, emelni fogják a katonák életszínvonalát, mert a szerb népet felkészülten kell őrizniük.

Aleksandar Vučić
Koszovó

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.