Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundzic

Vučić: Szerbia 3. Európában a GDP növekedés tekintetében

2021.06.16
15:57
2021.06.16
17:35
Forrás
Pannon RTV
Arra a kérdésre, hogy mikor fogadjuk el Koszovó függetlenségét, az albán delegáció egy határozott "soha" választ kapott - mondta a szerb elnök.

Aleksandar Vučić a keddi brüsszeli találkozó kapcsán tartott sajtótájékoztatót. Bejelentette, június 22-én fogja a parlamenti ülésen benyújtani a párbeszédről szóló jelentést. Vučić a sajtótájékoztatón beszélt arról is, hogy Szerbia a harmadik helyen áll Európában a GDP növekedés tekintetében. Kiemelte, a külföldi befektetések mértéke is növekedett.

Tanjug/Dragan Kujundzic

A szerb elnök a sajtótájékoztatón elmondta, a brüsszeli találkozón az albán delegáció csak az eltűntek kérdéséről tárgyalt komolyan, minden más csak Pristina követelése volt a függetlenség elismerésére.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Úgy gondolom, hogy fontos, hogy beszélgettünk, mindegy, hogy hogyan, mert ez mégis jobb, mintha egyáltalán nem beszélgetnénk, és fontos, hogy megmutassuk, hogy kitartunk a párbeszéd folytatása mellett. Ami Szerbiát illeti, mi mindig tárgyalások keretében próbáljuk majd meg megoldani a gondokat, de a tárgyalásokhoz olyan emberek kellenek, akik racionálisak, és akik megértik, hogy mi az ő területük, melyek az ő jogaik és lehetőségeik, de tudniuk kell a határaikat is, hogy meddig mehetnek el.”

Tanjug/Dragan Kujundzic

Vučić a sajtótájékoztatón beszélt arról is, hogy Szerbia a harmadik helyen áll Európában a GDP növekedés tekintetében. Hozzátette, az év második negyedévében 12 és 16 százalék közötti növekedésre számít: „Hatalmas növekedésre számítunk a második negyedévben, és ennek hozzá kellene járulnia az egész évre vonatkozó 7 százalékos növekedéshez, amiről mi beszélünk, és ami az IMF szerint 6 százalékos növekedés lesz. Ez jelentősen magasabb nyugdíjakat és fizetéseket jelentene. Hozzájárulna a nyugdíjak és a fizetések további gyors növekedéséhez Szerbiában még az év vége előtt.”

Tanjug/Dragan Kujundzic

Kiemelte, a külföldi befektetések mértéke is növekedett. A közvetlen külföldi befektetések az első öt hónapban 1 milliárd 413 millió eurót tettek ki, ami 12,7 százalékkal több mint a tavalyi év azonos időszakában. 

Aleksandar Vučić
Szerbia
GDP
Koszovó

Most

12:55, Frissítve: 14:24

Friss olimpiai hírek

Németh Nándor és Barna Andrej is elődöntőbe jutott 100 méter gyorson. Kapás Boglárka 200 méter pillangón szerepelt jól, és bent van a szám elődöntőjében.

Népszerű