Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic

Vučić: Szerbia az európai úton halad, de önálló nemzetként

2022.09.30
12:57
Forrás
Szerbiai RTV
Vladimír Bilčíkkel, az Európai Parlament Szerbiára vonatkozó jelentéstevőjével és Matjaž Nemeccel, az EP stabilizációs és társulási bizottsága delegációjának tagjával találkozott ma Aleksandar Vučić.

A szerb államfő közösségi oldalán közzétette, érintettek minden fontos és nehéz témát, amelyek közül több esetben nézőpontkülönbségek voltak tapasztalhatók. A képviselők arról tájékoztatták a szerb elnököt, hogy milyen hangulat uralkodik Brüsszelben Szerbia politikájával kapcsolatban. A szerb elnök azt mondta, elismételte Szerbia jól ismert pozícióját a most tapasztalható rengeteg kihívás tükrében, továbbá az egész régió, és az Európai Unió és világ előtt álló kihívások fényében. Vučić ismét leszögezte, Szerbia az európai úton halad, de önálló, szuverén nemzetként, amely saját maga hoz döntéseket az őt érintő állami és nemzeti kérdések terén.

Aleksandar Vučić
Vladimír Bilčík
Matjaž Nemec

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű