Ugrás a tartalomra

Vučić: Szerbia az európai úton halad, de önálló nemzetként

2022.09.30
12:57
Forrás
Szerbiai RTV
Vladimír Bilčíkkel, az Európai Parlament Szerbiára vonatkozó jelentéstevőjével és Matjaž Nemeccel, az EP stabilizációs és társulási bizottsága delegációjának tagjával találkozott ma Aleksandar Vučić.

A szerb államfő közösségi oldalán közzétette, érintettek minden fontos és nehéz témát, amelyek közül több esetben nézőpontkülönbségek voltak tapasztalhatók. A képviselők arról tájékoztatták a szerb elnököt, hogy milyen hangulat uralkodik Brüsszelben Szerbia politikájával kapcsolatban. A szerb elnök azt mondta, elismételte Szerbia jól ismert pozícióját a most tapasztalható rengeteg kihívás tükrében, továbbá az egész régió, és az Európai Unió és világ előtt álló kihívások fényében. Vučić ismét leszögezte, Szerbia az európai úton halad, de önálló, szuverén nemzetként, amely saját maga hoz döntéseket az őt érintő állami és nemzeti kérdések terén.

Vladimír Bilčík
Matjaž Nemec

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.