Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic

Vučić: Szerbia az európai úton halad, de önálló nemzetként

2022.09.30
12:57
Forrás
Szerbiai RTV
Vladimír Bilčíkkel, az Európai Parlament Szerbiára vonatkozó jelentéstevőjével és Matjaž Nemeccel, az EP stabilizációs és társulási bizottsága delegációjának tagjával találkozott ma Aleksandar Vučić.

A szerb államfő közösségi oldalán közzétette, érintettek minden fontos és nehéz témát, amelyek közül több esetben nézőpontkülönbségek voltak tapasztalhatók. A képviselők arról tájékoztatták a szerb elnököt, hogy milyen hangulat uralkodik Brüsszelben Szerbia politikájával kapcsolatban. A szerb elnök azt mondta, elismételte Szerbia jól ismert pozícióját a most tapasztalható rengeteg kihívás tükrében, továbbá az egész régió, és az Európai Unió és világ előtt álló kihívások fényében. Vučić ismét leszögezte, Szerbia az európai úton halad, de önálló, szuverén nemzetként, amely saját maga hoz döntéseket az őt érintő állami és nemzeti kérdések terén.

Aleksandar Vučić
Vladimír Bilčík
Matjaž Nemec

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.