Ugrás a tartalomra
Tanjug/Instagram/BuducnostSrbijeAV

Vučić: Szerbia elkötelezett az Izraellel és Palesztinával való kapcsolatok fejlesztése iránt

2020-09-15
14:27
2020-09-15
14:34
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić Mohammed Nabhan palesztin nagykövetet fogadta, akivel a washingtoni és a brüsszeli tárgyalásokról is beszélt.

Szerbia tiszteli a palesztin néppel való barátságát és őrzi azt, valamint támogatja a tartós béke megvalósítását a Közel-Keleten - mondta szerb elnök a nagykövetnek. Mohammed Nabhan szintén Palesztina tiszteletéről biztosította Szerbiát, éppen ezért aggodalmát fejezte ki a nagykövetség lehetséges áthelyezéséről szóló hírrel kapcsolatban. Hozzátette, biztos benne, hogy a palesztin nép álláspontját szem előtt tartja majd a szerbiai vezetés a hagyományos barátság szellemében. Vučić és Nabhan megegyeztek abban is, hogy tovább dolgoznak az együttműködési vegyes bizottság megalakításán, amely azt a célt szolgálja majd, hogy minden téren jobban kihasználják a lehetőségeket az együttműködésre.

Aleksandar Vučić
Szerbia
Izrael
Palesztina
Mohammed Nabhan
palesztin
nagykövet

Most

15:57, Frissítve: 16:09

Veszélyben a hólyagfű

A források elterelése veszélyezteti a Pešter-fennsík aljában található lápot, amely egy ritka húsevő növénynek, a hólyagfű egy fajtájának az egyedüli élőhelye a Balkán-félszigeten.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.