Ugrás a tartalomra

Vučić: Szerbia hatékonyan lépett fel a járvánnyal szemben

2020.05.08
07:37
2020.05.08
08:42
Forrás
Szerbiai RTV, Pannon RTV
Mindent egybevéve sikerült gyorsan reagálni a fennálló helyzetre, az ország hatékonyan működött a koronavírus-járvány elleni küzdelemben - jelentette ki Aleksandar Vučić.

Az államfő többek között kitért az ország gazdasági fellendítésére, valamint a tegnap este tartott tüntetésre is.

Fegyelmezetten és jól tartotta magát Vajdaság a rendkívüli állapot idején - mondta a szerb elnök este a Happy TV műsorában. Kiemelte, a tartományba jöttek vissza a legkevesebben külföldről az egész országot tekintve. Most a gazdaságot kell felállítani, mert a kár óriási, milliárd eurókban mérhető, egy évre van szükség, hogy minden beinduljon. Vissza kell térniük a befektetőknek, kulcsfontosságú az európai, főleg a német gazdaság újraindulása, és ez mihamarabb megtörténik, annál előbb helyreáll a mi gazdaságunk is - jelentette ki Vučić.

A szerb államfő hangsúlyozta, a munkások 80 százaléka visszatért munkahelyére, és arra számítanak, hogy mindenki visszamegy majd dolgozni. A mezőgazdaságban is jól áll a helyzet, esett az eső, annyi gabona lesz, hogy az egész régiót elláthatjuk vele. Az ágazat adja a bruttó hazai össztermék 9 százalékát. Az IT szektor is növekszik - húzta alá. 515 euró körüli lesz az átlagfizetés - emelte ki Vučić. A Nemzetközi Valutaalap és az Európai Bizottság szerint is a legkisebb visszaesés Szerbiában lesz, és itt lesz a legnagyobb a növekedés. Reméli, hogy abból a 400 ezer emberből, aki hazajött, legalább 100 ezer itthon is marad. Szerbia halad, építkezik, biztonságos, egészségügyi rendszere erős lábakon áll - húzta alá. Új befektetéseket is bejelentett, egyebek mellett Újvidéken is.

Aleksandar Vučić
koronavírus-járvány
hatékony
gazdaság
küzdelem

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.