Ugrás a tartalomra

Vučić: Szerbia minden kötelezettségét teljesítette, Koszovó azt az egyet sem

2023.06.01
08:12
2023.06.01
08:18
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb fél a megbeszélteket kivétel nélkül teljesítette egészen a 2013-as brüsszeli megállapodástól kezdődően, Pristina viszont kerüli az egyetlen kötelezettségét, a Szerb Községek Közösségének megalakítását – hangsúlyozta Aleksandar Vučić.

A szerb elnök a CNN-nek adott interjújában elmondta, hogy Albin Kurti hatalomra kerülése óta 353 etnikai indíttatású támadást érte a szerbeket, ami Koszovó függetlenségének kikiáltása óta a legtöbb ilyenfajta incidens. Vučić a CNN-nek elmondta, hogy Kurti az Észak-Koszovóban élők 97 százalékát fasisztáknak, bűnözőknek, extrém nacionalistáknak, illetve megzsarolt vagy lefizetett embereknek nevezi, és emlékeztetett arra is, hogy a legutóbbi választásokon az észak-koszovói választópolgároknak mindössze 3,4 százaléka szavazott. Vučić visszautasította Kurti azon vádjait, miszerint megzsarolta a szerbeket, hogy ne vegyenek részt a helyi választásokon Észak-Koszovóban. Az államfő elmondta, nagyon elégedett Antony Blinken amerikai külügyminiszternek és Emmanuel Macron francia elnöknek a koszovói válsághelyzettel kapcsolatos kijelentéseivel.

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.