Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanović

Vučić: Szerbia minden kötelezettségét teljesítette, Koszovó azt az egyet sem

2023.06.01
08:12
2023.06.01
08:18
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb fél a megbeszélteket kivétel nélkül teljesítette egészen a 2013-as brüsszeli megállapodástól kezdődően, Pristina viszont kerüli az egyetlen kötelezettségét, a Szerb Községek Közösségének megalakítását – hangsúlyozta Aleksandar Vučić.

A szerb elnök a CNN-nek adott interjújában elmondta, hogy Albin Kurti hatalomra kerülése óta 353 etnikai indíttatású támadást érte a szerbeket, ami Koszovó függetlenségének kikiáltása óta a legtöbb ilyenfajta incidens. Vučić a CNN-nek elmondta, hogy Kurti az Észak-Koszovóban élők 97 százalékát fasisztáknak, bűnözőknek, extrém nacionalistáknak, illetve megzsarolt vagy lefizetett embereknek nevezi, és emlékeztetett arra is, hogy a legutóbbi választásokon az észak-koszovói választópolgároknak mindössze 3,4 százaléka szavazott. Vučić visszautasította Kurti azon vádjait, miszerint megzsarolta a szerbeket, hogy ne vegyenek részt a helyi választásokon Észak-Koszovóban. Az államfő elmondta, nagyon elégedett Antony Blinken amerikai külügyminiszternek és Emmanuel Macron francia elnöknek a koszovói válsághelyzettel kapcsolatos kijelentéseivel.

Aleksandar Vučić

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.