Ugrás a tartalomra

Vučić: Szerbia minden téren fejlődést mutatott az elmúlt években

2019.12.30
20:12
2020.02.28
17:53
Forrás
Pannon RTV
A montenegrói helyzetről, a gazdasági helyzetről, a Szerbia 2025 programról és még számos témáról beszélt Aleksandar Vučić a Szerbiai RTV Oko című műsorában.

A Szerb Haladó Párt elnöke és Szerbia államfője azt mondta, felelősségteljesen és komolyan szeretne viselkedni, amikor Montenegróról van szó azon támadások ellenére, melyek szerint Belgrád a felelős a montenegrói eseményekért. Belgrád csak aggódik a szerb népért és a Szerb Pravoszláv Egyházért - hangsúlyozta a szerb elnök. Bejelentette, hogy holnap tárgyal Irinej pátriárkával egy bizottság megalakításáról, amely a jogi lépéseket próbálja majd megtalálni, amelyekkel nemzetközi és világszervezetek elé állhatnak a Montenegróban elfogadott vallásszabadságról és vallási közösségekről szóló törvény kapcsán. A gazdaság kapcsán Aleksandar Vučić azt mondta, az összeomlás széléről hozták vissza Szerbiát és az ország minden téren fejlődést mutatott az elmúlt években. Hozzátette, tisztában van azzal, hogy sokan nem hiszik el azon bejelentését, miszerint öt év múlva 900 euró lesz az átlagfizetés Szerbiában.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Siniša Mali és a szakértői csapataink teljesen biztosak abban, hogy semmi gond nem lesz ezzel a 900 euróval. Ez azt jelenti, hogy 10-11-12 év alatt csaknem háromszor növeljük majd a fizetéseket reális tekintetben. Háromszor nagyobb és jobb lesz a szerbiai polgárok életszínvonala. És ez sikerülni is fog.”

Montenegró
Irinej pátriárka
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.