Ugrás a tartalomra
fotó: Tanjug/Tanja Valic

Vučić: Szerbia mindenki barátja akar lenni

2019-10-13
21:02
2019-11-16
10:27
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb államfő felszólalt az Interparlamentáris Unió 141-ik ülésszakának megnyitóján, amit Belgrádban tartanak.

Szerbia szabad és független, saját politikával rendelkező ország, amely barátságot kíván kialakítani mindenkivel a világon - mondta Szerbia elnöke Belgrádban, az Interparlamentáris Unió 141. ülésszakának megnyitóján. Aleksandar Vučić szerint ez a nemzetközi összejövetel az egyik legjelentősebb az újkori történelemben, amelyre a világ minden tájáról összesen több mint kétezer parlamenti képviselő érkezik a szerb fővárosba a jövő héten. Ezzel a béke, a prosperitás és a fejlődés álma kezdődött meg - ezekkel a szavakkal nyitotta meg Vučić az ülést.

A szerbiai képviselőház október 17-ig mintegy 140 ország képviselőjét látja vendégül, köztük lesz 70 parlamenti elnök, és több mint 700 képviselő is. Az összejövetel központi témája a parlament szerepe a nemzetközi jog erősítésében, és a regionális együttműködéshez való hozzájárulása.

Interparlamentáris Unió
ülés
Belgrád
Aleksandar Vučić

Most

19:18, Frissítve: 19:25

Jótékonysági Lutheránus bál Ludason

Csaknem 200 fő részvételével tartották meg Ludason a 3. Lutheránus bált. Az eseményen a verbászi evangélikus templom renoválási munkálatainak folytatására gyűjtöttek pénzt.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.