Ugrás a tartalomra
FoNet/Aleksandar Barda

Vučić: Szerbia nem fogadja el a Koszovó által szabott új feltételeket

2018-11-23
21:59
2018-11-23
22:30
Forrás
Pannon RTV
A szerb államfő arra kérte a koszovói felet, térjenek vissza a kiindulópontjukra, és abban az esetben folytatni lehet a tárgyalásokat, különben nincs lehetőség rá.

Szerbia nem fogadja el a Koszovó által szabott új feltételeket - jelentette ki Aleksandar Vučić ma esti sajtótájékoztatóján. A szerb államfő arra kérte a koszovói felet, térjenek vissza a kiindulópontjukra, és abban az esetben folytatni lehet a tárgyalásokat, különben nincs lehetőség rá.

Az elnök ma este rendkívüli ülésre hívta a tárcavezetőket. Ezt követően arról beszélt, hogy a koszovói döntés civilizálatlan, antieurópai és sérti az alapjogokat, a szabad áru- és tőkeáramlás jogát. Mint mondta, szemmel látható, hogy nagyhatalmak is támogatták a koszovói intézkedéseket. Ezt a nyugati országok nagyköveteivel lefolytatott beszélgetések is igazolják - tette hozzá. Ők azt gondolják, hogy Szerbia a hibás azért, hogy Koszovót nem vették fel az Interpolba, de Belgrád nem szegte meg a megállapodásokat - mondta Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Ők a következő módon próbálnak majd kihátrálni ebből az egészből. Leülnének majd velünk tárgyalni, de úgy, hogy mi fogadjuk el az új helyzetet, és még talán legyünk is boldogok, amikor ők visszatérnek a 10 százalékos vámhoz. Képzeljék csak el, hogy mi 10 százalékos hátránnyal indulnánk más országokhoz viszonyítva. Eszünk ágában sincs ezt elfogadni. A másik ötletük az, hogy mindent megadunk nekik az energetika terén, ők meg akkor esetleg visszavonják a tarifákat, mert nekünk ezek szerint el kellene fogadnunk az új realitást. A harmadik ötletük pedig az, habár már ők maguk sem tudják, hogy mit kérhetnének még tőlünk, de mi mégiscsak tegyünk valamit annak érdekében, hogy Pristina a hazai nyilvánosság előtt megmentse a saját becsületét. Azonban Szerbia ebből semmit nem fogad el. Szerbia nem ért egyet az új szabályokkal és az ország, illetve a lakosság zsarolásával. Vonják vissza az adókat, a törvényelleneseket, a barbárokat, a civilizálatlanokat, amiket meghoztak. Amikor visszavonják, akkor készen állunk a tárgyalásra mindenről.”

Szerbia
Vucic
Koszovó

Most

14:02, Frissítve: 14:30

Váratlan utazás...

Mint egy ismeretlen ismerős, úgy lépett a budapesti Papp László Budapest Sportaréna színpadára Paul Anka.
13:36, Frissítve: 14:16

Az Öreg híd vidéke

Huszonöt évvel a polgárháború után a Bosznia-hercegovinai Mostar ma pezsgő, attraktív turistaváros, környéke pedig a természet szépségeivel csábítja az utazókat.
12:26, Frissítve: 12:36

Fokozódik a forgalom a szerbiai utakon

A hétvégén a turisták és a hazatérő vendégmunkások újabb áradata várható, ezért fokozott forgalomra kell készülnünk az utakon, tájékoztatott a Szerbiai Motoros Szövetség.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.