Ugrás a tartalomra

Vučić: Szerbia nem tér vissza az '90-es évekbe

2023.02.27
13:22
2023.02.27
18:15
Forrás
Pannon RTV
Szerbia előremutató lépéseket tesz a Koszovóval kapcsolatos helyzet terén bármennyire is legyen ez nehéz, az ország nem tér vissza az 1990-es évekbe - nyilatkozta brüsszeli útja előtt a szerb államfő.

Aleksandar Vučić ma Albin Kurti koszovói miniszterelnökkel tárgyal a német-francia rendezési tervről, azaz a Belgrád és Pristina közötti kapcsolatok normalizálásáról szóló európai javaslatról. A szerb elnök korábban már többször is arról beszélt, hogy nehéz találkozóra számít, de Szerbia elkötelezett a térség békéje és stabilitása mellett, és ezzel összefüggésben készen áll dolgozni a javasolt terv megvalósításán.

A brüsszeli egyeztetésen jelen lesz Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője és Miroslav Lajčak, az EU Belgrád és Priština közötti párbeszédért felelős különmegbízottja is.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Szeretnék köszönetet mondani a szerbiai lakosság azon részének, amely nem túl nagy, de bízik államvezetésében, és hisz abban, hogy azt tesszük, ami a legjobb az országnak. Azoknak is köszönetet mondok, akik előre készülnek arra, hogy támadjanak bennünket, mert aláírtunk valamit, és így árulók leszünk, pedig valójában ezek az emberek soha nem aggódtak a hazájukért.”

Koszovó
Szerbia
Pristina
Belgrád
Brüsszel
párbeszéd

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.