Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelić

Vučić: Szerbia nyitott a párbeszédre

2018-09-13
19:24
Forrás
Szerbiai RTV
Ha valaha is sikerül megállapodásra jutnunk Pristinával, Szerbiának világos garanciát kellene kapnia arra, hogy 2025-ben az EU tagja lesz - mondta a szerb államfő a Reutersnek adott interjújában.

Aleksandar Vučić hangsúlyozta, sok-sok különbség van Belgrád és Pristina között, de olyan, mintha ez a kérdés az egész világra tartozna, és már régóta nem csak azokra, akiknek ebből a legtöbb hasznuk lehetne, vagyis a szerbekre és az albánokra - hangsúlyozta a szerb elnök. Vučić kiemelte, ő mindig azt mondta, jobb, ha a két fél találja meg a megoldást ahelyett, hogy mindenki más tárgyaljon a kérdésről. Sokkal jobb lesz, ha mi oldjuk meg problémát - tette hozzá a szerb elnök.

Aleksandar Vučić
Belgrád és Priština közötti párbeszéd

Most

07:21, Frissítve: 09:39

Magyarország: 23 új fertőzött, 4 halott

Újabb 23 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3816 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Az aktív fertőzöttek száma 1311 főre csökkent.
06:52, Frissítve: 06:58

Elhalasztották a SpaceX kilövését

A rossz időjárás miatt mégsem indították útnak szerdán a floridai űrállomásról a SpaceX magánvállalat űrhajóját, amely amerikai asztronautákat szállítana a Nemzetközi Űrállomásra.
22:39

Palics várja a turistákat

Újraindulnak júniustól az ingyenes városnéző gyalogtúrák Szabadkán, jelentette be a Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.