Ugrás a tartalomra
FoNet/Aleksandar Levajković

Vučić: Szerbia Pristina észszerűtlen döntései ellenére is megőrzi a békét

2018-12-06
11:15
2018-12-08
08:52
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Nem lesz háború, de soha többé nem engedhető meg, hogy a szerb népet üldözzék - nyilatkozta Aleksandar Vučić a Pink Televízió vendégeként.

A koszovói katonaság december 14-ére bejelentett megalakulása kapcsán Vučić elmondta, a pristinai döntéshozók nincsenek tisztában a katasztrófa mértékével, amit előidézhetnek. Kitért arra is, hogy Szerbiában egyesek elvárásai nincsenek összhangban a terepen tapasztalható helyzettel. Könnyű a médián keresztül acsarkodni azoknak, akik másként szeretnék rendezni a jelenlegi helyzetet, de hányan küldenék gyermekeiket harcolni olyan falvakba, ahol az Iszlám Állam és az al-Kaida tagjai élnek nagy számban - magyarázta a szerb államfő. Vučić egyébként ma egyeztet telefonon Jens Stoltenber NATO főtitkárral a koszovói katonaság bejelentett megalakulásáról.

Aleksandar Vučić

Most

07:40

Megállt a havazás

Több mint 30 órányi havazás után az éjszaka folyamán Szerbia nagyobb részén megállt a hóesés.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.