Ugrás a tartalomra

Vučić: Szerbia számára fontos a részvétel a müncheni konferencián

2020.02.12
10:50
2024.03.19
08:50
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Szerbia számára kiemelt jelentőségűnek nevezte Aleksandar Vučić a csütörtökön kezdődő müncheni biztonsági konferenciát.

A szerb államfő szerint a találkozó hozzájárulhat ahhoz, hogy valós kép alakuljon ki Pristina, Németország, az Egyesült Államok és a nemzetközi közösség következő lépéseiről. Vučić a találkozót megelőzően arról beszélt, hogy a konferencián jelen lesz Richard Grennel, az amerikai elnök különmegbízottja és Albin Kurti koszovói kormányfő is. Meglátjuk, milyen lesz a hangulat és hogyan fog ez az egész kinézni - fogalmazott a szerb államfő.

A Sputnjiknak adott interjújában kitért Szergej Sojgu hétfőn esedékes látogatására is, amit úgy értékelt, hogy az orosz védelmi miniszter Szerbia igazi barátja, megérti az ország helyzetét és valami újat hoz.

München
biztonsági konferencia
Aleksandar Vučić

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.