Ugrás a tartalomra

Vučić: Szerbiának lesz a legmodernebben felszerelt katonasága

2018.04.23
13:01
2018.04.23
20:01
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbiának lesz a legmodernebben felszerelt katonasága - mondta Aleksandar Vučić szerb államfő a szerb katonaság napja alkalmából.

A hatóságok feladata a béke és a stabilitás megóvása, amiben mindig számíthatnak a katonaságra is - jelentette ki a szerb államfő.

A szerb katonaságnak elrettentő tényezőnek kell lennie mindenki számára, aki megpróbálna támadást elkövetni Szerbia ellen - jelentette ki Aleksandar Vučić. A katonaság a társadalmunk legjobb és legszervezettebb része, amelynek fejlődése érdekében szeretnénk még több pénzt befektetni - emelte ki a szerb államfő a szerb katonaság napja alkalmából tartott fogadáson.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Tudniuk kell mindazoknak, akik a szerb katonaságnál dolgoznak, és akiknek nem csak a professzionalizmusukra vagyunk büszkék, hanem a hazafiságukra is, hogy a szerb állam évente 600 millió eurót különít el a katonaságára.”

Aleksandar Vučić azt mondta, ezen a napon meg kell emlékezni arról is, hogy 1815. április 23-án Miloš Obrenović szerb fejedelem a takovói népgyűlésen kihirdette, hogy népfelkelés veszi kezdetét, így indult el a második szerb felkelés a törökök ellen: „Továbbra is erősítsük a hazafiság, az antifasizmus, a megértés és az együttműködés alapelveit, tiszteletben tartva a jövőben is a kulturális különbségeket és a békét, úgy az országban, mint a régióban. A szerb katonaság jó fényben mutatkozott be, ahogy az várható is tőle.”

A támogatásért cserébe Szerbia eredményeket vár el a katonaságtól. A katonáknak is nagyobb felelősséget kell vállalniuk. Mindig készen kell állniuk, és tudniuk kell reagálni a kihívásokra - tette hozzá Vučić.

Aleksandar Vučić
szerb hadsereg

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.