Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundzić

Vučić: Szerbiának senki nem szolgáltat igazságot

2019-07-24
15:57
Forrás
Pannon RTV
Aleksandar Vučić a Szerbiai RTV riporterének adott interjúja közben értesült arról, hogy Ramush Haradinaj már ki is jött a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság épületéből.

Számunkra eddig sem szolgáltatott senki igazságot és ezután sem fog - így reagált a szerb államfő a hírre. Vučić szerint a szerb könnyeknek nincs édesanyjuk. Nem tehetünk mást, mint küzdeni egy jobb és erősebb Szerbiáért - mondta a szerb államfő.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „A jog és az igazságszolgáltatás halott. Nekünk szerbeknek ezt el kell felejtenünk, mivel nem számíthatunk a jogra és az igazságszolgáltatásra, amit majd valaki megad. Nekünk harcolnunk kell egy jobb és erősebb Szerbiáért, egy jobb jövőért. Sok dolgot el kell hallgatnunk, de ha meg is szólalunk, akkor egy másodpercig sem sodorhatjuk veszélybe a jövőnket. Nem álmodhatunk arról, hogy valaki igazságot szolgáltat számunkra, mivel ez eddig sem történt meg és ezután sem fog bekövetkezni. Mikor lesz Hágában a koktél? Haradinajnak és a többieknek, hogy még egy kicsit elbeszélgessenek arról, hogy milyen hosszú és nehéz volt a repülőút Pristinából Bécsen keresztül Hágába. Szenvedett, biztosan nem volt stewardess a repülőn. Úgy hallom, hogy Pacoli is a gépen volt. Azt mondják, sokat várt a repülőre. Megszenvedett, nehéz út volt. Nehéz a helyzet, nagy hős.”

Aleksandar Vučić
Ramush Haradinaj
Hága
hágai Nemzetközi Törvényszék
Koszovó

Most

16:49

Biztonság és felelősség 2020

Ma tartja ötödik szakkonferenciáját a Tijana Jurić Alapítvány Biztonság és felelősség 2020 címmel. A témák között szerepel az is, hogy hogyan védhetjük meg a gyermekeinket az internetes világban.
16:29

Tatai vadlúd sokadalom

Rekordszámú vadludat figyeltek meg hétfőn a tatai Öreg-tavon, Magyarországon. Az 1980-as évek közepétől nem számoltak a madár- és természetvédelmi szakemberek annyi vadludat a tavon, mint december első napján.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.