Ugrás a tartalomra

Vučić szerint az albánok nem találják a jövő felé vezető utat

2019.05.17
09:05
2024.03.19
08:50
Forrás
Szerbiai RTV
26 szerb rendőrt és 15 további szerb személyt akar letartóztatni a pristinai kormány Észak-Koszovóban. Ezt mondta pénteken reggel Aleksandar Vučić a Szerbiai RTV Híradójában.

A szerb elnök szerint korrupcióval és más törvényellenes cselekedettel vádolják őket az albán hatóságok. Vučić úgy véli, mindezt Pristina azért teszi, hogy kiterjessze saját hatalmát Kosovska Mitrovica szerbek lakta részére is.

A műsorban Vučić reagált arra a hírre is, miszerint a koszovói parlament elfogadta a szerbek által elkövetett állítólagos népirtásról szóló határozatot. A szerb államfő úgy fogalmazott: egyes nemzetek a Balkánon még mindig nem találják a jövő felé vezető utat.

Szerinte külön gondot jelent, hogy az európai intézmények nem reagálnak ezekre a kijelentésekre, de szó nélkül hagyták azt is, hogy Pristina hadsereget hozott létre, hogy nem alakította meg a szerb községek közösségét. Vučić felrótta azt is, hogy még mindig érvényben vannak a szerb termékekre kiszabott 100 százalékos vámok.

albán
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.