Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundzic

Vučić szerint bohózat lesz Haradinaj hágai kihallgatása

2019-07-24
10:40
2020-02-28
17:41
Forrás
Szerbiai RTV
Nem vár semmit Ramush Haradinaj koszovói háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság előtti megjelenésétől Aleksandar Vučić szerb államfő.

A Pink televízió műsorában azt mondta, szerinte bohózatot, előadást nézhet majd a közönség. Az UCK-t Vučić szerint úgy mutatja be majd Haradinaj, mint egy védelmező sereget, akik a "szerb agresszoroktól" mentették meg a koszovói népet, ebben pedig nagyon sikeresek voltak. A szerb államfő az mondta, szerinte Haradinajt két nap múlva már kiengedik, és nagyobb hősként tér vissza, mint ahogyan elment. A volt koszovói miniszterelnök, Ramush Haradinaj tegnap utazott el Hágába, ma pedig kihallgatja a bíróság.

Ramush Haradinaj
Hága
kihallgatás
hágai Nemzetközi Törvényszék
háborús bűnök
Aleksandar Vučić

Most

16:49

Biztonság és felelősség 2020

Ma tartja ötödik szakkonferenciáját a Tijana Jurić Alapítvány Biztonság és felelősség 2020 címmel. A témák között szerepel az is, hogy hogyan védhetjük meg a gyermekeinket az internetes világban.
16:29

Tatai vadlúd sokadalom

Rekordszámú vadludat figyeltek meg hétfőn a tatai Öreg-tavon, Magyarországon. Az 1980-as évek közepétől nem számoltak a madár- és természetvédelmi szakemberek annyi vadludat a tavon, mint december első napján.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.