Ugrás a tartalomra

Vučić szerint Koszovóért cserébe Európát fogják „felkínálni”

2022.10.20
21:52
2022.10.20
22:14
Forrás
B92
Tudok elemezni, biztos vagyok benne, hogy idővel konkrét javaslatot tesznek az EU-hoz való csatlakozásra - mondta a szerb államfő.

Nagyon összetett a helyzet Koszovó ügyében, és nem könnyebb a boszniai Szerb Köztársaság kapcsán sem - nyilatkozta Aleksandar Vučić a Prva TV vendégeként. A szerb államfő azt mondta, a nyugati hatalmak bármi áron meg akarják oldani Koszovó kérdését, nem válogatnak eszközökben, Szerbiának esélyt sem adnak - fogalmazott az elnök. Bottal fenyegetnek, ha nem születik megállapodás Belgrád és Pristina között. A francia és német javaslat szerint február 24-éig meg kell egyeznünk. A dátum jelképes, mivel pont ekkor kezdődött az orosz-ukrán háború. Semmit sem szabad előre elvetni, viszont amit eddig láttam a javaslatból, az nehéz helyzetbe hozza Szerbiát - mondta Vučić.

Az államfő úgy véli: a függetlenségünket és a szabad szellemünket őrizzük. Kettős nyomás alatt állunk, az egyik Koszovó ügyének megoldására vonatkozik, a másik az Oroszország elleni szankciók bevezetésére.

Újságírói kérdésre, hogy mit ajánlanak Koszovóért cserébe, Vučić azt válaszolta: az európai perspektívát. Tudok elemezni, biztos vagyok benne, hogy idővel konkrét javaslatot tesznek az EU-hoz való csatlakozásra. A kérdés az, hogy mennyire lesz megalázó az, amit majd Koszovó ügyének megoldására ajánlanak.

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.