Ugrás a tartalomra

Vučić szerint Pristina újabb intézkedéseket vezet be Szerbia ellen

2018.12.09
17:05
2018.12.09
17:15
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
Erős nők az erős Szerbiáért címmel szervezett ma gyűlést Belgrádban a Szerb Haladó Párt.

Az eseményen többek között Ana Brnabić szerb miniszterelnök és Aleksandar Vučić, az SZHP elnöke, Szerbia államfője is részt vett. Vučić hangsúlyozta, fontos, hogy megteremtsék a nők esélyegyenlőségét, és a képességük szerint értékeljenek minden embert, ne a neme szerint. 

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

A köztársasági elnök Koszovóval kapcsolatban is beszélt. Elmondta, Szerbia akkor hoz majd döntéseket az albán fél új intézkedéseiről, amikor meghozzák azokat. A szerb államfő hozzátette, Pristina három új intézkedést tervez bevezetni, és egyik sem fogja hosszútávon még Ramush Haradinaj koszovói miniszterelnök javát sem szolgálni, annak ellenére, hogy ő jelentette be azokat. Hangsúlyozta, Pristina készen áll új intézkedések bevezetésére Szerbia és a koszovói szerbek ellen, de Vučić nem pontosított, hogy miről van szó. A pristinai sajtó egyébként arról írt, hogy Belgrád utcáin felfegyverzett katonákat és tankokat láttak az ellenzék tüntetése miatt. Erre a szerb államfő csak úgy reagált, nem tudja mit tudnak még kitalálni, de az is lehet, hogy a politikai szponzoraik országaiban látták a tankokat. Nálunk nincsenek bevert fejek, nálunk szabadon lehet tüntetni - fogalmazott Vučić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Nagy félelemmel várom Pristina legújabb intézkedéseit. Nem magam miatt félek, hanem a népünkért és a Koszovóban és Metóhiában élő népünk jövőjéért aggódom, mert én látom, hogy ez az őrület határtalanná vált, és ezért egyrészt a nemzetközi közösség is felelős, mert nem akadályozták meg azonnal, aznap amikor meghozták a 10 százalékról szóló döntést. Most, mikor egyesek népszerűbbé válnak, egyre őrültebb döntéseket hoznak Szerbiával szemben, mivel ettől népszerűbbek. És ezt most a saját belső leszámolásukra használják fel, de ettől a szerb nép szenved.”

Szerb Haladó Párt
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.