Ugrás a tartalomra

Vučić: Szigorú intézkedések következnek

2023.05.07
20:21
2023.05.08
08:31
Forrás
Szerbiai RTV
A Szerbiát sújtó két szörnyű mészárlás utáni aktuális kérdésekről, valamint a javasolt intézkedésekről beszélt a szerb közmédia esti híradójában.

Adják le a fegyvereiket holnaptól, senki nem fogja megkérdezni, honnan van – mondta a szerb államfő ma esti tévébeszédében. Arra számítunk, hogy több millió töltényt adnak majd át a polgárok. 2015-ben és 2016-ban 200 ezerrel csökkentettük a géppuskák számát. A Parlamentben megszavazzuk az illegális fegyverek büntetésének növelését. Egy másik intézkedés a fegyveres leszámolásoknál leggyakrabban használt rövid csövek 90 százalékos csökkentése.

Még egyszer szeretném kifejezni részvétemet az áldozatok családjainak mind a Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, mind Mladenovac és Smederevo városában. Nemcsak akkor kell az emberekkel lennünk, amikor gyárakat nyitunk, hanem akkor is, amikor ez a legnehezebb - mondta az államfő. Gondolnunk kell, hogyan akadályozzuk meg, hogy ez megismétlődjön, bár erre soha nincs garancia. Amikor a Vladislav Ribnikar Általános Iskolában megtörtént a mészárlás, azt mondtam, hogy félek egy másolótól. Sajnos egy nappal később ez megtörtént - tette hozzá Vučić.

Szülőként számunkra a legfontosabb intézkedés holnaptól a rendőri jelenlét az iskolákban - mondta a szerb elnök.

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.