Ugrás a tartalomra

Vučić: Szigorú válaszlépések Pristinának

2019.05.24
14:35
2020.02.28
16:26
Forrás
Szerbiai RTV
Szigorú válaszlépéseket készítettünk elő Pristinának - nyilatkozta Aleksandar Vučić.

A szerb államfő a koszovói szerbek politikai tisztségviselőivel és képviselőivel, valamint a helyi intézmények vezetőivel tárgyalt ma Belgrádban. A szigorú intézkedésekkel szavai szerint megvárják a párizsi értekezletet. Vučić elmondta, az előkészített intézkedések tekintettel lesznek a helyi szerbekre, ugyanakkor szigorúak és kemények lesznek. A szerb államfő hozzátette, meg akarja ismerni Európa, azaz Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia államfő álláspontját Koszovó kilenc hónapja tartó kirekesztő viselkedésével kapcsolatban. Hangsúlyozta, ide sorolja a koszovói katonaság megalapítását, és a szerbiai termékekre kivetett száz százalékos vámokat.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Azok, akik úgy gondolták, hogy Párizsban tárgyalunk a koszovói megoldásokról, tévedtek. A mai megbeszélés szerint ugyanis ez semmiképpen sem fog megtörténni, egészen addig, amíg ők nem törlik el az adókat. Beszélhetünk a szép időről. Mi tisztességes emberek vagyunk, beszélhetünk arról, hogy szép-e az idő vagy sem, de Koszovó helyzetéről addig nem beszélhetünk, amíg nem vonják vissza az illetékeket.”

Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.