Ugrás a tartalomra

Vučić a szimpátiáját tolmácsolta a magyar közösség felé

2019.05.27
22:14
2019.05.27
22:28
Forrás
Pannon RTV
Pásztor Bálint felszólalására reagált a szerb elnök. Aleksandar Vučić válaszában megköszönte a támogatást.

Azt mondta, hogy a szerbeknek semmi problémájuk sincs a magyarokkal, sőt, kifejezett szimpátiáját szeretné tolmácsolni a magyar közösség felé.

Vučić leszögezte, együtt kell élni a magyarokkal és közösen építeni a jövőt. Mint mondta, a kiváló kétoldalú kapcsolatok eredménye többek között az, hogy Magyarország befektethet Szerbiában, amit a szerb államvezetés szívesen fogad - tette hozzá.

Aleksandar Vučić, köztársasági elnök, Szerbia (SZHP): „Ma nincsen semmilyen bizalmatlanság közöttünk. Ebből kifolyólag nem féltünk Orbán befektetésétől, a 165 milliótól, nem féltünk és megkaptátok az engedélyt probléma nélkül Jorgovanka Tabaković bankkormányzótól a Vajdasági Bankra vonatkozóan, ahol többségi tulajdonos az OTP Bank. Nem volt semmilyen probléma, amikor Viktor azt mondta, hogy szeretne befektetni a TSC-be. Szeretném önöknek, akik nem ismerik, elmondani, hogy nézzék meg, hogyan néznek ki a focipályák Topolyán, tehát Szerbia északi részén, hogyan épültek ezek, és mennyi pénzt fektettek bele ezekbe a dolgokba. Soha nem lesz semmilyen probléma.”

Aleksandar Vučić
köztársasági parlament

Most

Népszerű