Ugrás a tartalomra

Vučić: Szóba sem jöhet, hogy az albánok mindent, a szerbek pedig semmit se kapjanak

2019.08.22
10:03
2024.03.19
08:48
Forrás
Szerbiai RTV
Ha egy arasznyira elmozdítanánk az Amerikai Egyesült Államok álláspontját a koszovói kérdésről, már akkor is kisebb csodát tennénk - nyilatkozta Aleksandar Vučić szerb államfő New Yorkban.

A Szerbiai RTV-nek adott interjújában hangsúlyozta, szóba sem jöhet olyan forgatókönyv, amely szerint az albánok mindent a szerbek pedig semmit se kapjanak.

Vučić szerb államfő becslése szerint az USA nyomásgyakorlására decemberben Koszovó visszavonhatja a Szerbiából érkező termékekre kiszabott 100%-os vámot. Az Egyesült Államok nagyhatalom, támogatja Szerbia európai uniós útját és támogatja az albánok és a szerbek párbeszédét, azonban nem kell abban reménykedni, hogy visszavonja Koszovó elismerését - tette hozzá az államfő. Továbbá elfogadhatatlannak nevezte, hogy az amerikaiak kérik Belgrád és Pristina kölcsönös elismerését. Fontos az, emelte ki Vučić, hogy minél előbb asztalhoz üljenek a szerbek és az albánok, valamint bátorító, hogy az USA megdicsérte az országot a gazdasági eredményei miatt, és hogy hallani akarják Szerbia álláspontját is.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Nekem nem kell és Szerbia vezetésének sem kell előadást tartani és elmagyarázni, hogy a világ merre fejlődik és a dolgok hogy változnak, de aki azt gondolja, hogy egy olyan Szerbia, amelynek rossz kapcsolata volt az Amerikai Egyesült Államokkal, nagyon sikeres lehet akár gazdaságilag, az embereknek jobb lehet az életszínvonala, utakat és vasutat építhetünk, az nagyon téved. Ezért törekszünk arra, hogy tovább javítsuk az Amerikai Egyesült Államokkal a kapcsolatainkat. Hiszem, hogy ebben a kérdésben sikeresek leszünk. A kétoldali kapcsolataink már több megértéssel rendelkeznek, mint amennyivel az előző években, évtizedekben.”

Egyesült Államok
Aleksandar Vučić

Most

12:09

Tréfás tanári hangverseny Magyarkanizsán

A könnyedebb hangvételű előadás a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola és az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola tanárainak és diákjainak közreműködésével jött létre a magyarkanizsai Művészetek Háza színpadán.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.