Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dimitar Dilkoff, Pool Photo via AP

Szerbia még intenzívebben dolgozik majd a csatlakozási feltételek teljesítésén

2018-05-17
14:07
2018-05-17
17:24
Forrás
Szerbiai RTV
Vučić: Szerbia folytatja a reformokat

Szerbia folytatja a reformok végrehajtását az ország eurointegrációs folyamatában, és még intenzívebben dolgozik majd a feltételek teljesítésén - emelte ki beszédében Aleksandar Vučić az európai uniós és a nyugat-balkáni országok állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóján Szófiában. A szerb államfő hangsúlyozta, továbbra is számítanak az Európai Unió együttműködésére Belgrád és Pristina kapcsolatának javításában. Az EU és a Nyugat-Balkán képviselői a csúcstalálkozón elsősorban a térség jövőjéről és a közelmúltbeli amerikai intézkedésekre adandó válaszlépésekről tárgyalnak.

Szófia
reform

Most

23:55, Frissítve: 00:01

Tömeges állatpusztulás Versecnél

Két nap alatt mintegy hetven állat pusztult el Versecnél, jelenti a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület. A feltételezések szerint mérgezett gabonaszemek okozták az állatok elhullását.
23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.
19:14, Frissítve: 19:21

Civil Piknik a hét végén

A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája: A közösség segítő ereje.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.