Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic/bs

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

2022.05.24
20:02
Forrás
Szerbiai RTV
Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.

Aleksandar Vučić hozzátette, a fórumon résztvevő államvezetők értékelik az előttünk álló tél nehézségeit, a fenntarthatóság kérdését, és az esetleges élelmiszerhiányt is. Mint mondta, azért jó, hogy Szerbia is képviseltetve van az eseményen, mert így megtudhatja, hogy milyen lehetőségei vannak az elkövetkező időszakban. A szerb elnök az interjúban aktualitásokról is beszélt. Arra reagálva, hogy több szerbiai üzletben is eltűnt a polcokról a cukor, azt mondta, Szerbiában van elegendő belőle, és mától kezdve korlátozzák a cukor árának emelkedését, függetlenül attól, hogy az milyen csomagolásban kerül a polcokra. 

davosi Világgazdasági Fórum
Davos
Ukrajna
ukrajnai háború
Aleksandar Vučić

Most

15:53, Frissítve: 17:28

Élő könyvtár az óbecsei Than Emlékházban

Második alkalommal szerveztek élő könyvtárt az óbecsei Than Emlékházban: a rendezvényen az élő könyveket diszkriminált, sérült vagy egyéb hátrányos helyzetben élő gyerekek és felnőttek személyesítették meg.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.