Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic/bs

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

2022.05.24
20:02
Forrás
Szerbiai RTV
Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.

Aleksandar Vučić hozzátette, a fórumon résztvevő államvezetők értékelik az előttünk álló tél nehézségeit, a fenntarthatóság kérdését, és az esetleges élelmiszerhiányt is. Mint mondta, azért jó, hogy Szerbia is képviseltetve van az eseményen, mert így megtudhatja, hogy milyen lehetőségei vannak az elkövetkező időszakban. A szerb elnök az interjúban aktualitásokról is beszélt. Arra reagálva, hogy több szerbiai üzletben is eltűnt a polcokról a cukor, azt mondta, Szerbiában van elegendő belőle, és mától kezdve korlátozzák a cukor árának emelkedését, függetlenül attól, hogy az milyen csomagolásban kerül a polcokra. 

davosi Világgazdasági Fórum
Davos
Ukrajna
ukrajnai háború
Aleksandar Vučić

Most

18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű