Ugrás a tartalomra

Vučić: A valaha volt legnagyobb válság következik

2023.02.10
22:12
2023.02.10
22:29
Forrás
Pannon RTV
A második világháború óta nem látott gazdasági válság vár a világra - véli a szerb államfő.

Aleksandar Vučić a Prva TV vendégeként kifejtette, Oroszország és Ukrajna között a következő 5-6 hónapban még inkább elmérgesedik a helyzet, Szerbiára pedig óriási nyomás nehezedik majd, hogy döntsön Oroszország témakörében. Érzelmi kötelék is van az oroszok felé, ezt is szem előtt kell tartani - hangsúlyozta Vučić, ugyanakkor Szerbiának figyelembe kell vennie a pénzügyi és a gazdasági érdekeket, valamint a gyermekek érdekeit, a legtöbb befektetés pedig a Nyugatról érkezik Szerbiába. Az államfő kiemelte, tudni fogja, mikor kell alkalmazni az oroszok elleni szankciókat, és ezt a döntését a lakossággal is közölni fogja.

A választásokkal kapcsolatban azt válaszolta, amíg lehetőség van rá, nem tartják meg. Szeretné elkerülni, de nem zárja ki a lehetőségét, hogy mégis megtartják. Amíg ő lesz az állam vezetője, addig nem a nagykövetek fogják irányítani az országot, Szerbia saját maga hoz majd döntéseket - hangoztatta Vučić.

Az elnök arról is beszélt, hogy az infláció érezhető mértékben enyhül majd. Az embereknek nincs mitől félniük, az ország pénzügyi helyzete stabil - emelte ki.

Aleksandar Vučić ezúttal is megerősítette, hogy folytatják az együttműködést a Szerbiai Szocialista Párttal.

Koszovó
Szerb Haladó Párt
Szerbiai Szocialista Párt
gazdaság

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.