Ugrás a tartalomra

Vučić: védelmi rendszert vásároltunk, azzal nem veszélyeztetünk senkit

2022.04.13
15:17
2022.04.13
16:47
Forrás
Pannon RTV
A szerb katonaság korszerűsítésére reagált Albin Kurti koszovói miniszterelnök és Milo Đukanović montenegrói elnök is.

Kínai légvédelmi rakétarendszert vásárolt Szerbia. Az FK-3 típusú légvédelmi rakétarendszer beszerzéséről még három évvel ezelőtt állapodott meg Belgrád és Peking. A szerb katonaság korszerűsítésére reagált Albin Kurti koszovói miniszterelnök és Milo Đukanović montenegrói elnök is. Albin Kurti szerint a szerbek pánikba estek, félnek, hogy egyedül maradnak, most jöttek rá ugyanis, hogy nem tudnak három-négy lovat egyszerre megülni, a szerb fegyverkezés viszont veszélyezteti Koszovót és a térséget. Milo Đukanović pedig aggodalmának adott hangot, hogy Szerbia olyan országoktól szerez be fegyvert, amelyek nyíltan Európa- és NATO-ellenesek. Erre reagált ma Aleksandar Vučić. A szerb elnök közölte, nem fegyvereket, hanem védelmi rendszert vásárolt Belgrád, azzal pedig senkit nem veszélyeztet, igyekszik megvédeni saját magát. Egyben arra szólította fel Prištinát és Podgoricát, hogy törődjenek a saját dolgaikkal, foglalkozzanak inkább az országukban lévő bűncselekményekkel, korrupcióval és a gazdasággal, és hagyják békén Szerbiát.

Aleksandar Vučić, köztársasági elnök, Szerbia: „Hogy hogyan veszélyeztetjük őket a védelmi fegyverekkel, azt ők sem tudják megmondani, mivel ez a rendszer arra szolgál, hogy megsemmisítse a közelgő lövedékeket, az ellenséges gépeket, amelyek veszélyeztetnék Szerbia légterét. Ezért felteszem a kérdést, hogyan veszélyeztetjük ezzel Prištinát, vagy még inkább, hogyan veszélyeztetjük ezzel Podgoricát.”

Aleksandar Vučić
katonaság
fegyverkezés

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.