Ugrás a tartalomra

Vučićnak van a legalacsonyabb fizetése a volt jugoszláv tagköztársaságokban

2018.08.21
11:51
2024.03.19
08:41
Forrás
MTI
A volt jugoszláv tagköztársaságokban a politikai vezetők közül Borut Pahor szlovén államfőnek van a legmagasabb fizetése, 3322 euró, ennek harmadát, 1083 eurót keres Aleksandar Vučić szerb államfő.

Aleksandar Vučić szerb államfőé a legalacsonyabb elnöki fizetés a régióban - írja a Pobjeda című montenegrói napilap. Háromezer euró körüli a fizetése Kolinda Grabar-Kitarović horvát államfőnek és a háromtagú boszniai államelnökség mindhárom tagjának. Hashim Thaci koszovói elnök 2873 eurót visz haza havonta.

A lap szerint a régió államfői a többszörösét keresik a saját országaik átlagbérének. Rekordernek számít Koszovó elnöke és a háromtagú boszniai államelnökség. Hashim Thaci nyolcszor annyit keres, mint a koszovói átlagfizetés, míg a háromtagú boszniai államelnökség tagjai a boszniai átlagfizetések hétszeresét vihetik haza. Annak ellenére, hogy Aleksandar Vučić keres kollégái közül a legrosszabbul, a szerbiai átlagfizetés kétszeresét kapja. 

fizetés
tagköztársaság
jugoszláv
államfő

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.