Ugrás a tartalomra

Vulin az EU kritikájára: mi közünk nekünk a migrációhoz, nem mi okoztuk

2022.10.18
16:58
2022.10.18
17:25
Forrás
Szerbiai RTV
Az Európai Unió arra vonatkozó fenyegetései, hogy eltörlik a szerb állampolgárokra vonatkozó vízummentességet és megszakítják a vízumliberalizációs folyamatot, hamisak és képmutatóak – mondta Aleksandar Vulin Új-Delhiben.

A szerb belügyminiszter az Interpol 90. Közgyűlésére utazott Indiába, ott reagált az EU felől az elmúlt hetekben érkező nyomásgyakorlásra. Ha Brüsszel számára problémát jelent az az 500 menedékkérő, aki Szerbián keresztül jutott be az unióba, akkor valószínűleg még nagyobb problémát jelent a néhány millió Szíriából és Afganisztánból érkező ember – emelte ki Vulin.

Hozzátette: nem Szerbia kezdeményezte a háborút Szíriában, nem Szerbia uralkodott Afganisztánban 20 évig, nem Szerbia indította el az Arab tavaszt Tunéziában, ahonnan ugyanúgy migránsok érkeznek Szerbia területére. Az elmúlt hetekben nyugati politikusok bírálták Szerbiát. Szerintük az ország területére könnyen jutnak be többek között a Burundiból, Tunéziából és Indiából érkező bevándorlók, hogy utána menedékjogot kérjenek az EU-tól.

Aleksandar Vulin, belügyminiszter, Szerbia: „Amennyiben az Európai Unió szükségét érzi annak, hogy megbüntesse Szerbiát, mert nem vezetett be szankciókat Oroszországgal szemben, mert elutasítja Koszovó elismerésének lehetőségét, és mert nem hagyja el a Boszniai Szerb Köztársaságot, legalább egy igaz okot találjon rá. Elég képmutatóak és hazugok voltak.”

Aleksandar Vulin

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.