Ugrás a tartalomra

Vulin: A katonai szolgálat újbóli bevezetése összetett kérdés

2017-07-17
22:31
2017-10-04
12:09
Összetett kérdésnek számít a kötelező katonai szolgálat újbóli bevezetésének kérdése – nyilatkozta Aleksandar Vulin.

Szerbia védelmi minisztere kifejtette, egyes országok a szolgálat megszüntetése után újból bevezették azt, míg mások el sem törölték. Szerbia esetében erről nem dönthet egyedül az illetékes miniszter, ezt az egész  társadalomnak kell átgondolnia – részletezte Vulin. Hozzátette, egyesek szerint Szerbiában sokan támogatnák a kötelező katonai szolgálat újbóli bevezetését, viszont támadásokat indítanak a politikusok ellen, ha a tartalékosokat gyakorlatra idézik be. Senki sem készül háborúra, senki sem akarja a társadalmat militarizálni – szögezte le Vulin. (Szerbiai RTV)

Aleksandar Vulin
katonai szolgálat
bevezetés
kérdés

Most

23:33, Frissítve: 00:12

Közvita a vajdasági közmédia műsorairól

A vajdasági közmédia műsorairól tartott közvitát csütörtökön este Szabadkán a Vajdasági RTV Műsortanácsa. Pancsova és Temerin után a szabadkai volt a harmadik, a zárórendezvény Újvidéken lesz.
23:23, Frissítve: 00:34

Győzött a Partizan

A Partizan labdarúgói 2:1-es győzelmet arattak a Young Boys csapata felett az Európa Liga B csoportjának ötödik fordulójában. A Partizan bejutott a kieséses szakaszba az Európa Ligában.
22:23, Frissítve: 00:12

„Szeretném, ha lennének barátaim”

Tavaly karácsony óta nincs áram a bajmoki Bošković család házában. Öten élnek együtt egy háztartásban. Három gyermekük van, de hamarosan újabb babával bővül a család.
21:54, Frissítve: 00:33

BATE Boriszov - Crvena Zvezda 0:0

A belgrádi együttes gól nélküli mérkőzést játszott Fehéroroszországban. Ezzel növelte esélyét, hogy tavaszra is a nemzetközi porondon szerepelhessen.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.
Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő