Ugrás a tartalomra
TANJUG/MUP REPUBLIKE SRBIJE/ZORAN ZIVKOVIC/nr

Vulin a migránsválságról

2021.03.18
16:47
Forrás
Közlemény
Szerbiában egyetlen illegális bevándorló sem fog letelepedni, az állam pedig felelősségteljesen kezeli a migránsválságot - mondta Aleksandar Vulin belügyminiszter.

A szerb belügyi tárca vezetője szerint az illegális migráció problémája még sokáig fennáll majd, és addig nem oldódik meg, amíg az Európai Uniónak nem lesz egységes, közös megoldása. Vulin leszögezte, hogy nem Szerbia okozta a migránsválságot, és nem tudja megoldani annak okait sem, amelyeket a nálunk jóval erősebb és gazdagabb országok sem tudnak, ám rajtunk múlik, hogy továbbra is megtaláljuk a legjobb megoldásokat a válság következményeire. A belügyminiszter rámutatott, hogy a rendőrség továbbra is rendszeresen a befogadóközpontokba szállítja a migránsokat, ahol egészségügyi ellátást, szállást és étkezést biztosítanak számukra. Az állam ugyanakkor továbbra is biztosítani fogja saját állampolgárai személyi és vagyoni biztonságát is - emelte ki Vulin.

migráns
migránsválság
Aleksandar Vulin

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.
12:21

Nemezeltek a magyarkanizsai gyerekek

A nemezelés alapjait sajátíthatták el a magyarkanizsai fiatalok a Dobó Tihamér Képtárban szerda délelőtt. A negyedik osztályos diákok a nemezt, mint anyagot és a felhasználási lehetőségeit is megismerhették.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.