Ugrás a tartalomra

Vulin: Szerbia alapérdeke a térség stabilitása

2018.03.11
16:55
2024.03.19
08:39
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
A Srebrenica község napja alkalmából megtartott ünnepségen a szerb védelmi miniszter azt mondta: mindenkinek olyan barátokat kíván, mint Aleksandar Vučić és Szerbia.

Szerbiának a legfontosabb, elemi érdeke a térség stabilitása, és minden erejével azon fog dolgozni, hogy ezt megőrizze - hangsúlyozta Aleksandar Vulin a Srebrenica község napja alkalmából megtartott ünnepségen. A szerb védelmi miniszter elmondta: mindenkinek olyan barátokat kíván mint Aleksandar Vučić és Szerbia. A tárcavezető Mladen Grujičić polgármester meghívására ékezett a településre. Milorad Dodiknak, a boszniai Szerb Köztársaság elnökének pedig egy elismerést is átnyújtották, amelyen Srebrencia arany címere található. Ezt olyan személyeknek ítélik oda, akik sokat tesznek a közösség építéséért.

Aleksandar Vulin, védelmi miniszter, Szerbia: „Nem tudok túllépni azon, hogy ne emlékeztessem a srebrenicai embereket, hogy két évvel ezelőtt itt megpróbálták meggyilkolni az akkori kormányfőt, Szerbia jelenlegi elnökét, Aleksandar Vučićot. Nem állhatom meg, hogy ne tegyem fel azt a kérdést, hogyan lehet az, hogy két év elteltével nincs válasz erre. Hogyan lehetséges, hogy nem tudjuk, ki akarta elkövetni? Miért nem tartóztattak le senkit, és miért nem felelt érte senki? Egy ember, aki őszintén szereti ezeket az embereket, aki Szerbia nevében, békejobbot nyújtva érkezett. Mégis gyilkossági kísérlet várta.”

Aleksandar Vulin
Szerbia
Srebrenica

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.